FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Miloševićev brat i ruski političari optužuju ICTY za Miloševićevu smrt

MOSKVA, 11. ožujka 2006. (Hina/AFP) - Brat Slobodana Miloševića i nekiruski političari optužili su u subotu u Moskvi Haški sud (ICTY) da"snosi svu odgovornost" za smrt bivšega jugoslavenskog predsjednika.
MOSKVA, 11. ožujka 2006. (Hina/AFP) - Brat Slobodana Miloševića i neki ruski političari optužili su u subotu u Moskvi Haški sud (ICTY) da "snosi svu odgovornost" za smrt bivšega jugoslavenskog predsjednika.

"Međunarodni sud za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji snosi svu odgovornost za to", rekao je Borislav Milošević, bivši jugoslavenski veleposlanik u Rusiji, kako navodi Interfax.

"Oni koji su Miloševiću odbili da dođe na liječenje moraju dati ostavku", rekla je potpredsjednica ruskoga parlamenta Ljubov Sliska iz stranke Ujedinjena Rusija, kako navodi agencija Ria-Novosti.

Haški sud nije želio pustiti Miloševića u Moskvu i "time mu je odbio pravo na život", optužuje Sliska ne čekajući rezultate obdukcije koji bi trebali pokazati točne uzroke Miloševićeve smrti.

Predsjednik ruske komunističke stranke Genadij Zjuganov čak tvrdi da "Miloševićeva smrt ide na savjest sucima koji su mu odbili liječenje u Rusiji".

"Nakon četiri godine proces se našao u slijepoj ulici. Onima koji su organizirali tu sramotnu pravdu, Miloševićeva smrt omogućuje da iziđu iz nje", dodao je Zjuganov.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙