FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Plassnik: Miloševićeva smrt ne mijenja obveze Srbije

SALZBURG, 11. ožujka 2006. (Hina) - Smrt Slobodana Miloševića nemijenja ništa u pogledu obveze Srbije da se suoči s prošlošću koje jeMilošević bio dio, izjavila je u subotu u Salzburgu austrijskaministrica vanjskih poslova Ursula Plassnik.
SALZBURG, 11. ožujka 2006. (Hina) - Smrt Slobodana Miloševića ne mijenja ništa u pogledu obveze Srbije da se suoči s prošlošću koje je Milošević bio dio, izjavila je u subotu u Salzburgu austrijska ministrica vanjskih poslova Ursula Plassnik.

"S političkog aspekta ne mijenja se ništa u obvezi regije, a pogotovo Beograda da se suoči s prošlošću koje je Milošević bio dio", rekla je Plassnik na konferenciji za novinare u Salzburgu u trenutku kada se dvoranom proširila vijest o Miloševićevoj smrti.

Ministar vanjskih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Drašković rekao je da mu je "osobno teško komentirati tu vijest, jer je Milošević osobno naredio tolika ubojstva, pripadnika moje stranke i članova moje obitelji, a nekoliko puta je naređivao i moje ubojstvo".

"Žao mi je što mu se sudilo u Haagu, a ne u Beogradu za sve ono što je učinio našem narodu", rekao je Drašković.

Visoki predstavnik EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Javier Solana je na upit novinara ima li sada Haški sud kredibilitet budući da nije osigurao odgovarajuću skrb za Miloševića, odgovorio da je on "imao bolju njegu u zatvoru nego mnogi od nas u cijelom životu".

Solana je dodao da Miloševićeva smrt može pomoći Srbiji da se okrene prema budućnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙