FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Plassnik: Balkan mora imati europsku perspektivu

BEČ , 10. ožujka 2006. (Hina/dpa) - Austrijska ministrica vanjskihposlova Ursula Plassnik, čija zemlja predsjeda EU-om do kraja lipnja,u petak je istaknula kako zemlje s područja Balkana moraju imati"europsku perspektivu".
BEČ , 10. ožujka 2006. (Hina/dpa) - Austrijska ministrica vanjskih poslova Ursula Plassnik, čija zemlja predsjeda EU-om do kraja lipnja, u petak je istaknula kako zemlje s područja Balkana moraju imati "europsku perspektivu".

U intervjuima što ih je dala raznim listovima prije neslužbenog sastanka EU-ovih ministara vanjskih poslova u Salzburgu, Plassnik je izjavila kako šalje "signal ohrabrenja" demokratskim i europskim snagama u regiji.

"Vrata su za vas otvorena", poručila je ministrica. Balkanske države same će moći odrediti tempo napredovanja u njihovu pristupu EU-u. Konačni cilj, kad svi uvjeti budu zadovoljeni je članstvo u EU-u. Nakon našeg signala ohrabrenja trebale bi uslijediti akcije, smatra Plassnik.

"To je iznimno važno za mlade iz regije, ako uzmete u obzir da 70 do 80 mladih Srba do sada nikad nije putovalo u inozemstvo", kazala je.

Najvažniji korak koji treba napraviti je uspostaviti pravnu državu. "Zakonski sustav koji je pouzdan i predvidiv, borba protiv organiziranog kriminala i korupcije te sigurna i čista administracija. U svemu ovome nudimo vam pomoć", rekla je ministrica. "Uvjerena sam da je uključenje balkanskih država u EU dio ponovnog ujedinjenja Europe."

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙