FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rehn: Uvjet Srbiji puna suradnja s ICTY-em za nekoliko tjedana

BRUXELLES, 27. veljače 2006. (Hina) - Srbija može izbjeći prekidpregovora o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju samo ako usljedećih nekoliko tjedana postigne punu suradnju s Haškin sudom,izjavio je u ponedjeljak u Bruxellesu Olli Rehn.
BRUXELLES, 27. veljače 2006. (Hina) - Srbija može izbjeći prekid pregovora o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju samo ako u sljedećih nekoliko tjedana postigne punu suradnju s Haškin sudom, izjavio je u ponedjeljak u Bruxellesu Olli Rehn.

"Krajnje je vrijeme da Srbija počne u potpunosti surađivati s Haškim sudom, što treba dovesti do uhićenja i izručenja Ratka Mladića i ostalih bjegunaca. To je put kojim se može izbjeći prekid pregovora prije sljedećeg kruga početkom travnja", upozorio je Rehn na konferenciji za novinare nakon završetka sastanka ministara vanjskih poslova EU-a.

Vijeće EU-a usvojilo je zaključke sa sličnom porukom. "Vijeće je dalo bezrezervnu potporu porukama koje je Komisija nedavno uputila Beogradu i Sarajevu, prema kojima suradnja s Haškim sudom mora biti potpuna ako ne žele da pregovori o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju ne budu prekinuti", kaže se u zaključcima Vijeća EU-a.

Austrijska ministrica vanjskih poslova i predsjedateljica Vijeća EU-a Ursula Plassnik najavila da će takvu poruku prenijeti ministrima vanjskih poslova Srbije i Crne Gore s kojim se sastaje u ponedjeljak navečer.

Rehn je rekao da pregovori sa SiCG na "tehničkoj razini" dobro napreduju te da bi "stoga bila šteta" da budu prekinuti zbog nesuradnje s ICTY-em. "Prekid pregovora se ne može izbjeći ne bude li pune suradnje i sada imaju još koji tjedan da to postignu", upozorio je Rehn.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙