FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ovacije "Grbavici" u Beogradu

BEOGRAD, 7. ožujka 2006. (Hina) - Više od dvije i pol tisuće gledateljau beogradskom Sava centru u ponedjeljak navečer ovacijama jepozdravilo ekipu filma "Grbavica", predvođenu redateljicom JasmilomŽbanić i glumcima Mirjanom Karanović, Erminom Bravom i Bogdanom Diklićem.
BEOGRAD, 7. ožujka 2006. (Hina) - Više od dvije i pol tisuće gledatelja u beogradskom Sava centru u ponedjeljak navečer ovacijama je pozdravilo ekipu filma "Grbavica", predvođenu redateljicom Jasmilom Žbanić i glumcima Mirjanom Karanović, Erminom Bravom i Bogdanom Diklićem.

"Nadam se da prikazivanje filma u Beogradu predstavlja početak zatvaranja kruga, jer je predscenario pisan ovdje", rekla je, pozdravljajući prisutne, Jasmina Žbanić.

Mirjana Karanović je izašla s podignutom stisnutom šakom i publici poručila: "Vi znate što ovo znači". Stisnuta šaka bila je simbol skupine "Otpor" koja je pridonijela rušenju Miloševićeva režima.

Na početku prikazivanja filma bilo je manjih incidenata, jer je skupina mladića zviždala i vrijeđala prisutne. Jedna je djevojka uspjela doći do podija namjeravajući napraviti incident, ali ju je osiguranje u tome spriječilo, što je publika pozdravila aplauzom.

Naišavši na negodovanje prisutnih ta je skupina ubrzo napustila veliku dvoranu centra Sava.

Tijekom projekcije publika nije skrivala suze, a pljesak na kraju filma trajao je više minuta.

Film "Grbavica" dobio je Zlatnog medvjeda na Berlinskom filmskom festivalu, a beogradska je premijera održana u sklopu programa "Fest na bis". Film je nastao u koprodukciji BiH, Hrvatske, Austrije i Njemačke.

U sklopu programa netom završenog FEST-a prikazan je i film "Vukovar-posljednji rez" koji je također dobro primljen u Beogradu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙