FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Crans Montata Forum sljedeća tri dana na Svetom Stefanu

PODGORICA, 19. veljače 2006. (Hina) - Crans Montana Forum, na kojem ćese razgovarati o regionalnim, europskim i globalnim perspektivama Crne Gore, održat će se u sljedeća tri dana na Svetom Stefanu.
PODGORICA, 19. veljače 2006. (Hina) - Crans Montana Forum, na kojem će se razgovarati o regionalnim, europskim i globalnim perspektivama Crne Gore, održat će se u sljedeća tri dana na Svetom Stefanu.

Na forumu koji traje od 19. do 21. veljače najavljeno je sudjelovanje brojnih dužnosnika vlada i parlamenata europskih zemalja i međunarodnih organizacija, među kojima izaslanstvo iz Hrvatske vodi ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar Kitarović.

Skup će, kako je najavljeno, otvoriti predsjednik Crans Montana Foruma Jean-Paul Carteron i crnogorski premijer Milo Đukanović, a najavljeno je i obraćanje bivšeg predsjednika Slovenije Milana Kučana i bivšeg glavnog tajnika Vijeća Europe Waltera Schwimmera.

"Crna Gora, kao i sve druge zemlje jugoistočne Europe, želi biti sastavni dio projekta mira, demokracije i sigurnosti, što su najviši ciljevi Europske unije", priopćili su organizatori.

Crna Gora je pred velikom odlukom. Krajem travnja, kako najavljuju crnogorski čelnici ili, pak, sredinom svibnja, kako preporučuje službeni Bruxelles, građani Crne Gore trebaju odlučiti u kojoj će i kakvoj državi živjeti - u samostalnoj, suverenoj i neovisnoj Crnoj Gori ili i dalje u zajednici sa Srbijom.

Kako u Crnoj Gori postoje dva oštro suprostavljena bloka - suverenistički i prosrpski unionistički, koji se ne mogu dogovoriti oko uvjeta održavanja referenduma, umiješala se i Europska unija koja je "preporučila" pravila u referendumskoj kampanji.

Crans Montana Forum zatvorit će Schwimmer i crnogorski predsjednik Filip Vujanović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙