FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wenders zatvorio beogradski FEST

34.međunarodni beogradskifilmski festival - FEST.
Beograd , 5.ožujka (Hina) - Premijernim prikazivanjem najnovijeg filma "Kad prošlost zakuca" proslavljenog njemačkog redatelja Wima Wendersa u nedjelju navečer je zatvoren 34.međunarodni beogradski filmski festival - FEST.

Wendersu, koji je osobno prisustvovao svečanosti zatvaranja FEST-a, pripala je nagrada filmskih kritičara koji su njegov film ocijenili najboljim na festivalu.

Oko stotinjak filmova prikazanih u sklopu programa FEST-a u proteklih je deset dana vidjelo gotovo sto tisuća ljudi, istaknuli su organizatori te najpoznatije beogradske filmske smotre, što govori o njegovom kulturnom značenju.

Zanimljivo je da je po ocjeni publike, u anketi koju u velikoj dvorani Sava centra organizira magazin "Story", najbolje ocijenjeni film "Hod po rubu" Jamesa Mangolda, a odmah iza njega je hrvatski film "Što je muškarac bez brkova" Hrvoja Hribara.

Prvoplasirani je film ocijenjen prosječnom ocjenom 4,75, a "Što je muškarac bez brkova" s 4,58, dok "Planina Brokeback" Ang Leeja ocijenjen s 4,35 i na toj listi zauzima četvrto mjesto.

Na FEST-u, koji je započeo 24. veljače, prikazani su, pored Hribarovog filma i još dva hrvatska filma: "Oprosti za kung fu" Ognjena Sviličića, te "Kraj stoljeća" Arsena Altona Ostojića.

U sklopu dodatnog programa "FEST na bis" u ponedjeljak beogradska će publika vidjeti pobjednika berlinskog festvala film "Grbavica" sarajevske redateljice Jasmile Žbanić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙