FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Snijeg u Njemačkoj izazvao kaos u prometu

FRANKFURT, 3. ožujka 2006. (Hina/AFP) - Jake snježne padaline na jugu izapadu Njemačke izazvale su u petak brojne nesreće i probleme ucestovnom, kao i kaos u zračnom prometu s više od 400 otkazanih letovau zračnoj luci u Frankfurtu.
FRANKFURT, 3. ožujka 2006. (Hina/AFP) - Jake snježne padaline na jugu i zapadu Njemačke izazvale su u petak brojne nesreće i probleme u cestovnom, kao i kaos u zračnom prometu s više od 400 otkazanih letova u zračnoj luci u Frankfurtu.

U jednoj od najvećih europskih zračnih luka samo do popodneva su otkazana čak 433 leta kojima je bilo pogođeno između 10 i 20 tisuća putnika. Letovi koji nisu otkazani kasnili su između dva i tri sata, rekao je glasnogovornik zračne luke u Frankfurtu.

U Stuttgartu je zbog lošeg vremena otkazano tridesetak letova.

Nevrijeme je izazvalo više stotina prometnih nesreća na cestama i autocestama u Bavarskoj i Baden-Wurtembergu, od kojih je u najmanje tri nesreće bilo i poginuli. Također su zabilježeni i kilometarski zastoji. Vlasti se pripremaju za pružanje pomoći brojnim osobama koje bi noć mogle provesti blokirane u vozilima.

U područjima oko rijeka Rajne i Majne pale su najveće količine snijega u posljednjih 15 godina.

U Bavarskoj je u petak predvečer na mjestima bilo i dva metra snijega, a meteorološke službe ne predviđaju skoro poboljšanje. U Muenchenu je 20 cm snijega znatno otežalo promet.

Vlasti su upozorile na maksimalnu opasnost do lavina u Alpama i pozvale skijaše da ne skijaju izvan staza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙