FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: Snijeg - promet kroz Liku i G. kotar sporije

ZAGREB, 2. ožujka 2006. (Hina) - Gust snijeg jutros pada u Lici iGorskom kotaru i promet teče sporije zbog ugažena ili razmočenasnijega na kolniku, izvijestio je Hrvatski autoklub, upozorivši vozačeda je zimska oprema obvezatna.
ZAGREB, 2. ožujka 2006. (Hina) - Gust snijeg jutros pada u Lici i Gorskom kotaru i promet teče sporije zbog ugažena ili razmočena snijega na kolniku, izvijestio je Hrvatski autoklub, upozorivši vozače da je zimska oprema obvezatna.

Poteškoća zbog snijega ima i u unutrašnjosti, na cestama u Zagorju, na širem zagrebačkom području i u Slavoniji.

Slab snijeg pada i na području Buzeta, a zbog kiše u većem su dijelu Istre kolnici mokri i skliski. Kiša pada i u Dalmaciji.

U krajevima gdje pada snijeg u tijeku je čišćenje i posipavanje cesta, a vozače HAK upozorava da ne kreću na put bez zimske opreme.

Vrlo gust snijeg pada i duž autoceste A1 Zagreb-Split. Zimska je oprema obvezatna, a brzina vožnje ograničena na samo 40 km/h na dionici Otočac-Perušić-Gospić-Gornja Ploča-tunel Sveti Rok.

Na autocesti A 6 Rijeka-Zagreb promet teče usporeno zbog snijega na kolniku od Orehovice do Kikovice, a za tegljače s poluprikolicama i kamione s prikolicama promet je zabranjen od Kikovice do čvora Bosiljevo 1. Ostala teretna vozila moraju na barem jednoj pogonskoj osovini imati lance za snijeg.

Zbog zimskih je uvjeta promet zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na slijedećim cestama u Gorskom kotaru i Lici: D 3 Kupjak-Zdihovo, D 32 Prezid-Delnice-Mrkopalj D42 Vrbovsko-Ogulinski hreljin, D 203 Brod na Kupi-Delnice, D 305 Parg-Čabar, D 501 Oštrovica-Meja, ŽC 5034 Delnice-Zdihovo, ŽC Kikovica-Gornje Jelenje-Sopač, ŽC 5061 Oštrovica-Gornje Jelenje; D1 Drežničko - Selište-Plitvice-Korenica-Klapavice, D 25 Korenica-Lički Osik, D 217 Vaganac-Ličko Petrovo Selo, Dd 504 Prijeboj-Ličko Petrovo Selo, D42 Saborsko-Poljanak-Selište, D 52 Špilnik-Zalužnica-Vrhovine-Klanac , D 522 Udbina-Ploča-Lovinac.

Sva ostala vozila na navedenim se cestama moraju koristiti zimskom opremom. Teretna vozila moraju na barem jednoj pogonskoj osovini imati lance za snijeg.

Na graničnim prijelazima nema gužve.

Trajekti plove redovito.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙