FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka: Ponovo se urušio krov, nema žrtava

BERLIN, 7. veljače 2006. (Hina) - Četiri tjedana nakon urušavanja krovasportske dvorane u južnonjemačkom gradu Bad Reichenhall, prilikom čegaje poginulo 15 osoba, nekoliko kilometara dalje, u Toegingu na Innu, uutorak ujutro urušio se jedan supermarket, ali ovaj put nije biloljudskih žrtava.
BERLIN, 7. veljače 2006. (Hina) - Četiri tjedana nakon urušavanja krova sportske dvorane u južnonjemačkom gradu Bad Reichenhall, prilikom čega je poginulo 15 osoba, nekoliko kilometara dalje, u Toegingu na Innu, u utorak ujutro urušio se jedan supermarket, ali ovaj put nije bilo ljudskih žrtava.

"Ispod ruševina supermarketa na sreću nema nikoga, a isto tako nitko nije ozlijeđen", izjavio je voditelj lokalnog ogranka Crvenog križa Klaus Werkstetter. Nekoliko radnika supermarketa se nalazi u šoku i prebačano je u obližnju bolnicu.

Teže posljedice su izbjegnute jer se krov ovog objekta, za razliku od onog u Bad Reichenhallu koji se urušio odjednom, polako spuštao pod teretom snijega koji je padao čitavu noć, tako da su kupci i osoblje na vrijeme stigli napustiti prostorije diskonta.

Voditelji diskont lanca "Netto" izjavili su da je objekt star svega pet godina i da dosad s njim nije bilo nikakvih problema.

Nesreća se dogodila samo dan nakon što su pokrajinski ministri gradnje na sastanku u Berlinu odbacili prijedlog saveznog ministra gradnje Wolfganga Tiefensea (Socijaldemokratska stranka Njemačke, SPD) za uvođenjem redovitih tehničkih pregleda za sve javne objekte, kako bi se izbjegle nesreće poput one u Bad Reichenhallu ili u poljskim Katowicama, gdje je velik broj ljudi poginuo nakon urušavanja jedne dvorane prije nekoliko tjedana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙