FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mostar: Brana hidroelektrane zaustavila veće količine izlivenog ulja

MOSTAR, 27. veljače 2006. (Hina) - Brana Hidroelektrane Grabovica,20-tak km sjeverozapadno od Mostara, zaustavila je na rijeci Neretviveće količine rashladnog ulja koje su se u nedjelju navečer, pod jošnerazjašnjenim okolnostima, izlile iz rezervoara energetskog bloka urijeku Dobrnju, pritoku Neretve kod Jablanice, potvrdio je uponedjeljak Centar za uzbunjivanje Hercegovačko-neretvanske županije.
MOSTAR, 27. veljače 2006. (Hina) - Brana Hidroelektrane Grabovica, 20-tak km sjeverozapadno od Mostara, zaustavila je na rijeci Neretvi veće količine rashladnog ulja koje su se u nedjelju navečer, pod još nerazjašnjenim okolnostima, izlile iz rezervoara energetskog bloka u rijeku Dobrnju, pritoku Neretve kod Jablanice, potvrdio je u ponedjeljak Centar za uzbunjivanje Hercegovačko-neretvanske županije.

Budući je ulje zaustavljeno, u rijeci Neretvi do prijepodnevnih sati nije bilo pomora ribe, rekli su u ovom centru.

Tijekom dana bi iz Republike Hrvatske, odnosno iz Rijeke, prijevozom kamionima trebao biti dopremljen poseban eko-brod do hidroelektrane Grabovica kako bi uklonio taloge ulja zaustavljene na tom mjestu, objasnili su u Centru za uzbunjivanje Hercegovačko-neretvanske županije.

Stručnjaci Hrvatskih voda i državni vodopravni inspektori na hrvatskom dijelu Neretve prate tijek događaja i kontinuirano ispituju kakvoću vode, izjavio je u ponedjeljak glavni hrvatski vodopravni inspektor Željko Makvić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙