FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Neretvanski Maraton lađa s novim plovilima

PLOČE, 7. veljače 2006. (Hina) - I ovogodišnji 9. Maraton lađa naNeretvi održat će se u glavnoj turističkoj sezoni, početkom kolovoza,a očekuje se da će, kao gledatelji, na maratonu biti oko 50.000Neretvana i njihovih gostiju s obje obale rijeke Neretve, najavio jedanas predsjednik Udruge lađara na Neretvi, Nenad Kovačević.
PLOČE, 7. veljače 2006. (Hina) - I ovogodišnji 9. Maraton lađa na Neretvi održat će se u glavnoj turističkoj sezoni, početkom kolovoza, a očekuje se da će, kao gledatelji, na maratonu biti oko 50.000 Neretvana i njihovih gostiju s obje obale rijeke Neretve, najavio je danas predsjednik Udruge lađara na Neretvi, Nenad Kovačević.

Osim športskog i turističkog značaja ta priredba ima i kulturno značenje, budući da je neretvanski Maraton lađa postao poznat i izvan hrvatskih granica, dodao je.

Naime, njemu su se, uz ekipe iz doline Neretve i drugih krajeva Hrvatske, okušale i ekipe iz susjedne BiH i Italije, pa i iz Australije.

Deveti Maraton neretvanskih lađa održat će se s novim plovilima.

Trenutačno ima izgrađenih 17 lađa istih dimenzija, a za potrebe Maratona lađa prema statutu Udruge lađara Neretve, potrebno je 30 istih lađa. Preostale lađe trebaju biti dovršene do početka maratona.

To će "donijeti mir među Neretvanima i svim ostalim natjecateljima jer više ne će biti različitih tumačenja i nesporazuma oko dimenzija lađa, što je do sada bio najveći kamen spoticanja lađarskih ekipa. O novom pobjedniku isključivo će odlučivati vještina, taktika i znanje lađarskih ekipa, a ne dimenzije lađa", kazao je predsjednik Udruge lađara na Neretvi, Nenad Kovačević.

Neretvanski Maraton lađa Neretva i ove će se godine održati na 22,5 kilometara dugoj veslačkoj stazi, sa startom u Metkoviću, preko Opuzena, Komina i Rogotina do cilja u Pločama.

Trenutačno Udruga lađara Neretve ima 100.000 kuna iz županijskog proračuna, a bude li mogućnosti Dubrovačko-neretvanska županija još će pomoći, napomenuo je predsjednik Udruge lađara na Neretvi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙