FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatske vode u pripravnosti, brane na Neretvi

ZAGREB, 26. veljače 2006. (Hina) - Sve ekipe Hrvatskih voda u stanju supripravnosti i na hrvatskom dijelu Neretve postavljaju brane jer jevečeras u rijeku Dobrnju, pritoku Neretve kod Jablanice u BiH, izrezervoara energetskog bloka iscurila veća količina rashladnog uljaHidroelektrane Jablanica.
ZAGREB, 26. veljače 2006. (Hina) - Sve ekipe Hrvatskih voda u stanju su pripravnosti i na hrvatskom dijelu Neretve postavljaju brane jer je večeras u rijeku Dobrnju, pritoku Neretve kod Jablanice u BiH, iz rezervoara energetskog bloka iscurila veća količina rashladnog ulja Hidroelektrane Jablanica.

Službe Hrvatskih voda nalaze se na hrvatskom dijelu Neretve, koji iznosi dvadesetak kilometara, gdje postavljaju brane i zatvaraju ustave na odvode kanala rijeke koji opskrbljuju poljoprivredna polja, kazao je za Hinu večeras Željko Makvić, glavni državni vodopravni inspektor.

Tijekom noći uzimat će se i ispitivati uzorci vode, kazao je dodajući da je i upozorena i sanitarna inspekcija.

Makvić drži da je prerano govoriti o mogućim ekološkim posljedicama jer su informacije o ulju koje je iscurilo još uvijek nejasne i kontradiktorne.

U rijeku Dobrnju, pritoku Neretve, večeras je kod Jablanice pod još nerazjašnjenim okolnostima iz rezervoara energetskog bloka iscurila veća količina rashladnog ulja koje služi za rashlađivanje postrojenja transformatora Hidroelektrane Jablanica, potvrdio je MUP Hercegovačko- neretvanske županije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙