FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Važna obavijest: Ispravak vijesti HNA0066

ZAGREB, 23. veljače 2006. (Hina) - Molimo korisnike da u vijestiHNA0066 koja je objavljena pod naslovom "Pomoćnik glavnog tajnikaNATO-a u Zagrebu" isprave funkciju osobe čiji je dolazak u Hrvatskunajavljen. Alessandro Minuto-Rizzo je ZAMJENIK glavnog tajnika NATO-a,a ne pomoćnik kako je navedeno u vijesti.

Ispravak vijesti br. 66

Zamjenik glavnog tajnika NATO-a u Zagrebu

ZAGREB, 23. veljače 2006. (Hina) - Molimo korisnike da u vijesti HNA0066 koja je objavljena pod naslovom "Pomoćnik glavnog tajnika NATO-a u Zagrebu" isprave funkciju osobe čiji je dolazak u Hrvatsku najavljen. Alessandro Minuto-Rizzo je ZAMJENIK glavnog tajnika NATO-a, a ne pomoćnik kako je navedeno u vijesti.

Ispravljenu vijest prenosimo u cijelosti:

Zamjenik glavnog tajnika NATO-a u Zagrebu

ZAGREB, 23. veljače (Hina) - Hrvatsko približavanje NATO-u i ovogodišnje hrvatsko predsjedanje Američko-jadranskom poveljom bit će, prema najavama, glavne teme razgovora koje će u Zagrebu voditi zamjenik glavnog tajnika NATO-a Alessandro Minuto-Rizzo s hrvatskim dužnosnicima.

Minuto-Rizzo u četvrtak će doputovati u Zagreb, a službeni dio posjeta započet će predavanjem na Pravnom fakultetu o aktivnostima i transformaciji NATO-a i perspektivama Hrvatske za članstvo u NATO-u.

Zamjenik glavnog tajnika NATO-a u petak će razgovarati s ministricom vanjskih poslova i europskih integracija Kolindom Grabar Kitarović, te s ministrom obrane Berislavom Rončevićem.

Glavne teme razgovora bit će daljnje hrvatsko približavanje NATO-u, te ovogodišnje hrvatsko predsjedanje Američko-jadranskom poveljom. Hrvatska ministrica svog će gosta izvijestiti o svom nedavnom boravku u Washingtonu, a predstavit će mu i planove sastanaka i aktivnosti tijekom hrvatskog predsjedanja Američko-jadranskom poveljom.

Hrvatska će tijekom ove godine organizirati niz događaja na kojima će zemlje članice Američko-jadranske povelje (Hrvatska, Albanija, Makedonija i SAD), te njihovih gosti, izmijenili iskustva u svom približavanju Savezu i pripremi zajedničkih aktivnosti.

U travnju će na Brijunima biti organizirana konferencija ministara vanjskih poslova i obrane zemalja članica Američko-jadranske povelje, te baltičkih zemalja, koordinatori NATO-a sastat će se u svibnju u Dubrovniku, a konferencija posvećena euro-atlantskim integracijama bit će na visokoj razini organizirana u srpnju u Dubrovniku.

Američko-jadranska povelja potpisana je u svibnju 2003. godine u Tirani. Ta povelja formalizira potporu SAD-a Hrvatskoj, Makedoniji i Albaniji na njihovom putu u Sjevernoatlantski savez i predviđa suradnju triju država u ispunjavanju uvjeta za prijam u Savez.

Minuto-Rizzo posljednji je puta boravio u Zagrebu u studenome prošle godine, kada je kazao da je hrvatski napredak prema uključivanju u Sjevernoatlantski savez "znatan". On tada nije govorio o datumu pristupa Hrvatske NATO-u, istaknuvši da se radi o "tehničkom, a ne političkom pitanju".

Hrvatska je krajem listopada prošle godine u sjedištu NATO-a u Bruxellesu predstavila četvrti Godišnji nacionalni program za 2005.-2006. godinu Akcijskog plana za članstvo u Savezu (MAP).

UREDNIŠTVO xnab ydv

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙