FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izaslanstvo bugarskog parlamenta posjetilo Odbor za vanjsku politiku

ZAGREB, 7. veljače 2006. (Hina) - Hrvatska i Bugarska imaju vrlo dobrepolitičke odnose koje prati razvijena ugovorna infrastruktura, dokgospodarska suradnja ponešto zaostaje za političkom, ali se uočavatendencija rasta trgovinske razmjene, rečeno je u utorak tijekomsastanka izaslanstva bugarskog parlamenta s članovima Odbora zavanjsku politiku Hrvatskog sabora, priopćeno je iz saborske službe zaodnose s javnošću.
ZAGREB, 7. veljače 2006. (Hina) - Hrvatska i Bugarska imaju vrlo dobre političke odnose koje prati razvijena ugovorna infrastruktura, dok gospodarska suradnja ponešto zaostaje za političkom, ali se uočava tendencija rasta trgovinske razmjene, rečeno je u utorak tijekom sastanka izaslanstva bugarskog parlamenta s članovima Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora, priopćeno je iz saborske službe za odnose s javnošću.

Izaslanstvo Narodnog Sobranja Republike Bugarske, koje je u službenom posjetu Hrvatskoj, predvodio je predsjednik parlamenta Georgi Pirinski, a izaslanstvo Odbora za vanjsku politiku njegov predsjednik Gordan Jandroković, navodi se u priopćenju.

Gordan Jandroković, nastavlja se u priopćenju, otvorio je sastanak riječima da Hrvatsku i Bugarsku povezuje visoka razina razumijevanja i prijateljstva, kao i brojne povijesne i kulturne veze te se zahvalio na potpori i tehničkoj podršci Bugarske u procesu pristupanja Hrvatske NATO savezu i EU.

Razgovaralo se i o ulozi parlamenata u nadzoru reforme oružanih snaga u procesu pristupanja NATO-u, pri čemu je Bugarska Hrvatskoj ponudila svoja iskustva i suradnju na tom području.

Sastanak je zaključen razmjenom iskustava na području regionalnog razvoja i decentralizacije. Obje strane su se složile da je ovo izrazito važno i osjetljivo političko pitanje koje je potrebno riješiti prije pristupanja EU, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙