FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italija: Leš pjevača ekshumiran 39 godina nakon smrti

RIM, 17. veljače 2006. (Hina/Reuters) - Talijansko državno tužiteljstvoekshumiralo je ovog tjedna leš poznatog pjevača koji je umro prije 39godina i objavilo kako više nema sumnji u to da je počiniosamoubojstvo.
RIM, 17. veljače 2006. (Hina/Reuters) - Talijansko državno tužiteljstvo ekshumiralo je ovog tjedna leš poznatog pjevača koji je umro prije 39 godina i objavilo kako više nema sumnji u to da je počinio samoubojstvo.

Jedan od svojedobno najpoznatijih talijanskih pjevača Luigi Tencom pronađen je mrtav u svojoj hotelskoj sobi s prostrijelnom ranom od metka na glavi 27. siječnja 1967., samo nekoliko sati nakon što je doznao da je njegova pjesma izbačena s glazbenog festivala Sanrema.

U rukom pisanoj poruci pronađenoj kraj Tencovog tijela stajalo je kako se odlučio ubiti u znak prosvjeda protiv žirija i dijela javnosti koji su glasovali protiv njega.

No dvojbe oko stvarnog uzroka smrti provlačile su se i gotovo 40 godina nakon tog događaja, jer tad nije izvedena obdukcija a, iako se uz njega nalazio pištolj, metak koji ga je ubio nikad nije pronađen.

No Mariano Gagliano, sudac iz Sanrema koji je naredio ekshumaciju rekao je kako je pregledom tijela nepobitno utvrđeno da je Tenco umro od metka iz vatrenog oružja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙