FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Berlusconi - Jučer kao Napoleon, danas kao Isus

RIM, 12. veljače 2006. (Hina/AP) - Nakon što se u petak u televizijskojemisiji usporedio s Napoleonom, talijanski premijer Silvio Berlusconiotišao je u subotu korak dalje i obraćanju svojim biračima poručio daje on politički Isus Krist.
RIM, 12. veljače 2006. (Hina/AP) - Nakon što se u petak u televizijskoj emisiji usporedio s Napoleonom, talijanski premijer Silvio Berlusconi otišao je u subotu korak dalje i obraćanju svojim biračima poručio da je on politički Isus Krist.

"Ono s Napoleonom je očito bila šala. Ja sam više kao Isus Krist u politici - žrtva, trpim sve, žrtvujem se za svakoga", rekao je Berlusconi na susretu s biračima u Anconi, javila je agencija ANSA.

U subotu je talijanski predsjednik Carlo Azeglio Ciampi raspustio talijanski parlament i raspisao opće izbore 9. i 10. travnja. Time je i službeno počela predizborna kampanja što znači da talijanski mediji moraju dati jednak prostor svim strankama koje sudjeluju na izborima. Berlusconi je stoga nekoliko tjedna prije službenog početka kampanje, kada taj uvjet nije bio na snazi, pokrenuo pravu medijsku ofenzivu i iskoristio svaku prigodu da se pojavi u raznim televizijskim i radijskim emisijama.

Tako je u petak u jednoj zabavnoj televizijskoj emisiji izjavio da je "samo Napoleon učinio više od njega za svoju zemlju".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙