FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Italiji okoćen prvi bijeli lav

RIM, 22. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Tromjesečna Ashanti, lavica posvebijeloga krzna s velikim zlatno-žutim očima, prva je bijela lavicakoja se okotila u Italiji u Safari Parku u Pombiji.
RIM, 22. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Tromjesečna Ashanti, lavica posve bijeloga krzna s velikim zlatno-žutim očima, prva je bijela lavica koja se okotila u Italiji u Safari Parku u Pombiji.

"Ashanti još treba posebnu njegu, ali namjeravamo ju pustiti u park u proljeće", rekla je Cathrin Schroeder, biolog sveučilišta u Torinu koje se brine o mladoj lavici-

Mala lavica odvojena je od majke čim je došla na svijet i smještena je u specijalnu prostoriju zagrijanu na 30 stupnjeva, temperaturu bez koje bijeli lavić, osjetljiviji od "normalnog" lavića, ima malo izgleda za preživljavanje. Nakon odvajanja, majka ju odbija i izgleda da ju više ne prepoznaje.

Majka Moon, bijela baš kao i otac Flash okotila je prvo leglo u rujnu 2004., "ali lavići su dobili virus i unatoč svim naporima nisu spašeni".

Bijeli lavovi osjetljiviji su od ostalih, njihovo bijelo krzno rezultat je recesivnog gena koji dovodi do odsutnosti pigmentacije kože i krzna, objasnila je biologinja. U svijetu danas ima 90 lavova s tom mutacijom.

U istom parku u Pombiji prije godinu i pol rođena jedna bijela sibirska tigrica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙