FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pariz i Moskva prihvatili "zajedničku izjavu" o Iranu

MOSKVA, 14. veljače 2006. (Hina/AFP) - Ruski predsjednik VladimirPutini i francuski premijer Dominique de Villepin prihvatili su uutorak u Moskvi "zajedničku deklaraciju o nuklearnim pitanjima" kojompozivaju Iran da "potpuno poštuje" svoje obveze.
MOSKVA, 14. veljače 2006. (Hina/AFP) - Ruski predsjednik Vladimir Putini i francuski premijer Dominique de Villepin prihvatili su u utorak u Moskvi "zajedničku deklaraciju o nuklearnim pitanjima" kojom pozivaju Iran da "potpuno poštuje" svoje obveze.

Pariz i Moskva "izrazili su zadovoljstvo pozitivnom akcijom Njemačke, Francuske, Velike Britanije, Visokog predstavnika Europske unije i Ruske Federacije u traženju diplomatskog rješenja za iransko nuklearno pitanje", stoji u izjavi.

Potpisnici pozivaju Iran da potpuno poštuje rezoluciju Međuanrodne agencije za atomsku energiju (IAEA) iz veljače kojom se Teheran poziva na prekid svih aktivnosti vezanih uz obogaćivanje urana.

Putin i de Villepin priznaju prihvaćenom izjavom iranskome narodu pravo na razvoj vlastitog nuklearnog programa u energetske svrhe i napominju da međunarodna zajednica podržava ruski prijedlog obogaćivanja urana za iranske potrebe na teritoriju Rusije.

Teheran će svoje izaslanstvo uputiti u Moskvu 20. veljače kako bi se razgovaralo o tom ruskom prijedlogu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙