FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Olmert: Izrael neće pregovarati s Hamasom

JERUZALEM , 13. veljače 2006. (Hina/AP) - Aktualni premijer IzraelaEhud Olmert izjavio je u nedjelju navečer kako Izrael ima potporumeđunarodne zajednice kada je riječ o odbijanju pregovora s Hamasom,no obećao je da Izrael neće zatvoriti vrata svim mirovnimpregovorima.
JERUZALEM , 13. veljače 2006. (Hina/AP) - Aktualni premijer Izraela Ehud Olmert izjavio je u nedjelju navečer kako Izrael ima potporu međunarodne zajednice kada je riječ o odbijanju pregovora s Hamasom, no obećao je da Izrael neće zatvoriti vrata svim mirovnim pregovorima.

Obraćajući se simpatizerima svoje stranke Kadima u nedjelju navečer, Olmert je istaknuo kako predsjednici SAD-a, Britanije, Francuske i Italije podupiru izraelsku politiku prema Hamasu, radikalnom islamističkom pokretu koji je osvojio zadnje parlamentarne izbore. Nije spomenuo Rusiju, čiji su čelnici pozvali izaslanstvo Hamasa na pregovore u Washington, što je razljutilo Izraelce.

"Ne namjeravamo pregovarati s Hamasom niti s bilo kim tko pripada ili ovisi o tome pokretu", rekao je Olmert. Međunarodna potpora izraelske politike toj zemlji daje mogućnost zaštite njezine sigurnosti "bez prekida diplomatskih puteva, ako oni postoje, što omogućuje daljnji napredak", rekao je Olmert ne pojasnivši svoju izjavu.

Palestinski čelnik Mahmud Abas ranije je dao na znanje kako bi mogao preuzeti diplomatske kontakte s Izraelcima, prepuštajući domaća pitanja vladi koju će oformiti Hamas.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙