FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kolumbija: ljevičarski pobunjenici pobili šesteročlanu obitelj

BOGOTA, 13. veljače 2006. (Hina/Reuters) - Ljevičarski kolumbijskipobunjenici u nedjelju su pobili šesteročlanu obitelj u sjevernojprovinciji Antioquia, uključujući i 80-godišnju staricu, izvijestilesu kolumbijske vlasti.
BOGOTA, 13. veljače 2006. (Hina/Reuters) - Ljevičarski kolumbijski pobunjenici u nedjelju su pobili šesteročlanu obitelj u sjevernoj provinciji Antioquia, uključujući i 80-godišnju staricu, izvijestile su kolumbijske vlasti.

Vlada je poslala vojnike i istražitelje u selo Llanos del Encuentro, nakon što su pripadnici Revolucionarnih oružanih snaga Kolumbije (FARC) otvorili vatru na obiteljsku kuću.

Lokalni čelnik Jorge Mejia novinarima je izjavio da su ubojstva počinjena na ritualan način, te da se vjerojatno radi o osveti gerilaca.

Prakticiranje čarobnjaštva nije uobičajeno u Kolumbiji.

Područje Antioquiae bilo je pod kontrolom ilegalnih ljevičarskih paravojnih skupina sve do nedavne demobilizacije koju je u okviru mirovnih pregovora proveo kolumbijski predsjednik Alvaro Uribe.

U 40 godina sukoba u Kolmubiji svake godine živote izgubi više tisuća ljudi, a deseci tisuća primorani su napustiti svoje domove. Uglavnom je riječ o sukobima između marksističkih pobunjenika i raznih paravojnih skupina oko proizvodnje i trgovine kokainom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙