FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kongo: Poginulo osam pripadnika mirovnih snaga

GOMA, 23. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - U operaciji protiv ugandskihpobunjenika poginulo je u ponedjeljak osam pripadnika mirovnih snagaiz Gvatemale, dok ih je 14 ozlijeđeno, priopćili su Ujedinjeninarodi.
GOMA, 23. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - U operaciji protiv ugandskih pobunjenika poginulo je u ponedjeljak osam pripadnika mirovnih snaga iz Gvatemale, dok ih je 14 ozlijeđeno, priopćili su Ujedinjeni narodi.

Dužnosnici MONUC-a, mirovne misije u Kongu, izjavili su kako u posljednjih deset dana 80 vojnika iz Gvatemale sudjeluje u izviđačkim operacijama u parku Garamba, nacionalnom parku na granici sa Sudanom, u potrazi za pripadnicima ugandske pobunjeničke skupine LRA.

"Jutros je ubijeno osam gvatemalskih vojnika dok ih je 14 ranjeno u sukobu do kojega je došlo u parku Garamba", stoji u priopćenju UN-a.

"Postrojba koja je vodila operaciju u 6 sati ujutro po mjesnom vremenu uspostavila je vezu s pobunjenicima. Potom je počeo oružani sukob koji je trajao 4 sata, u kojem su intervenirali oružani helikopteri", piše u priopćenju.

Ranjeni vojnici prevezeni su u bolnicu u grad Bunia.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙