FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nepal: najmanje 19 ubijenih u napadu pobunjenika

KATMANDU, 1. veljače 2006. (Hina/Reuters) - Najmanje 19 vojnika ipolicajaca ubijeno je u Nepalu, a deseci su nestali nakon što sumaoistički pobunjenici izvršili noćni prepad na veliki grad na zapaduzemlje, rekao je vojni časnik u srijedu.
KATMANDU, 1. veljače 2006. (Hina/Reuters) - Najmanje 19 vojnika i policajaca ubijeno je u Nepalu, a deseci su nestali nakon što su maoistički pobunjenici izvršili noćni prepad na veliki grad na zapadu zemlje, rekao je vojni časnik u srijedu.

Vojska je ranije rekla da su ubijena tri vojnika u napadu na grad Palpu, 300 km zapadno od Katmandua. Do napada je došlo prije nego se kralj Gyanendra obratio naciji, godinu dana nakon što je državnim udarom došao na vlast.

"Ubijeno je i 16 policajaca, uz tri vojnika. Deseci se još smatraju nestalima, uključujući okružnog upravitelja", rekao je vojni časnik.

Maoisti svoj, kako ga oni zovu "narodni rat", vode od veljače 1996. sa željom da u Nepalu uvedu komunističku vlast. Dosad je u njihovu ustanku život izgubilo više od 13.000 osoba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙