FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pregovori vlade Šri Lanke i Tamila 22. veljače u Ženevi

COLOMBO, 6. veljače 2006. (Hina/AFP) - Vlada Šri Lanke i tamilskipobunjenici pristali su se sastati u Ženevi 22. i 23. veljače kako bipokušali izaći iz trogodišnje krize u pregovorima o sukobu starom višeod 30 godina, priopćilo je u ponedjeljak norveško veleposlanstvo uColombu.
COLOMBO, 6. veljače 2006. (Hina/AFP) - Vlada Šri Lanke i tamilski pobunjenici pristali su se sastati u Ženevi 22. i 23. veljače kako bi pokušali izaći iz trogodišnje krize u pregovorima o sukobu starom više od 30 godina, priopćilo je u ponedjeljak norveško veleposlanstvo u Colombu.

"Sukobljene strane u Šri Lanki, vlada u Colombu i Oslobodilački tigrovi tamilskog Eelama (LTTE)" koji se bore za samostalnost sjeveroistoka otoka s tamilskom većinom, "zatražili su od Norveške da osigura uvjete za održavanje pregovora u Ženevi 22. i 23. veljače", dodaje se u priopćenju.

Inicijativa dolazi nakon susreta između norveškog ministra Erika Solheima i vođe pregovaračkog tima tamilskih pobunjenika Antona Balasinghama na kojemu se trebao utvrditi datum pregovora za očuvanje primirja koje je stupilo na snagu u veljači 2002.

Solheim, koji će predvoditi norveško izaslanstvo, dodao je da će izaslanstvo Tigrova činiti četiri pregovarača, pod vodstvom Antona Balasinghama, dok će delegaciju vlade predvoditi ministar zdravstva Nimal Siripala de Silva.

Četiri prethodna pokušaja mirenja završila su se neuspjehom, a u sukobu je u trideset godina ubijeno više od 60.000 ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙