FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Davis Cup: Austrija - Hrvatska 0:3

GRAZ, 11. veljače 2006. (Hina) - Hrvatska teniska reprezentacijaplasirala se u četvrtfinale Davis Cupa nakon što je u Grazu povelaprotiv Austrije s nedostižnih 3:0.
GRAZ, 11. veljače 2006. (Hina) - Hrvatska teniska reprezentacija plasirala se u četvrtfinale Davis Cupa nakon što je u Grazu povela protiv Austrije s nedostižnih 3:0.

Treći bod za hrvatsku reprezentaciju osvojili su Ivan Ljubičić i Mario Ančić koji su u paru nakon četiri sata igre pobijedili Jurgena Melzera i Juliana Knowlea 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 8:6. Hrvatska će u četvrtfinalu igrati protiv Argentine ili Švedske.

Meč je otvorio Mario Ančić i hrvatski par je bez izgubljenog poena osvojio prvi gem. Nakon što je Melzer uzvratio bez izgubljenog poena, započeli su problemi hrvatskog para. Na Ljubičićev servis Austrijanci su imali 0:30, a potom i break loptu no hrvatski par je ipak uspio spasiti gem. Nažalost, u petoj igri dogodio se prvi break. Ančić nije uspio zadržati svoj servis i domaćin je došao do vodstva 3:2. Mladi Splićanin izgubio je servis i u devetoj igri i Austrija je došla do prvog seta (6:3).

Na otvaranju drugog seta Melzer je nastavio odlično servirati i Austrija je došla do prvog gema bez suviše muke. Nažalost, Ančićeva crna serija nastavila se i u drugom setu. Mario je izgubio svoj treći uzastopni servis i Austrija je vrlo brzo došla do breaka. Do kraja seta niti jedna strana nije gubila servis i austrijski par je sa 6:3 osvojio i drugi set. Najbolju priliku za obrat Mario i Ivan su imali u devetoj igri, no propustili su dvije break lopte.

U trećem setu hrvatski tenisači igrali su daleko bolje. U drugoj i četvrtoj igri imali su priliku oduzeti servis suparnicima, no nisu uspjeli. Međutim, kod vodstva 5:4 dočekali su nove tri break, ali i set lopte. Treću su iskoristili i došli do seta, 6:4. Četvrti set bio je repriza prethodnog. Do rezultata 5:4 za Ančića i Ljubičića nije bilo breaka, a tada je hrvatski par odigrao sjajno i iskoristio prvu setu loptu za poravnanje 2:2 u setovima.

U petom, odlučujućem setu gledali smo pravu dramu. Mario Ančić je kod rezultata 5:4 servirao za meč, potom je hrvatski par pri vodstvu 6:5 u gemovima imao dvije meč lopte, međutim Austrijanci su sve izvukli. Prvi vodstvu 7:6, uspjeli su doći i do treće meč lopte koju je Ljubičić iskoristio i donio veliko slavlje hrvatskim navijačima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙