FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Davis Cup - Ljubičić očekuje pobjedu u Austriji

ZAGREB, 1. veljače 2006. (Hina) - "Austrijanci imaju mogućnost izborapodloge i loptica, ali mi smo teniski superiorniji, kvalitetniji smoigrači i očekujem našu pobjedu", kazao je na konferenciji za novinarepovodom Davis Cup dvoboja 1. kola Svjetske skupine u Grazu protivAustrije (10 - 12. veljače) izbornik i igrač Ivan Ljubičić.
ZAGREB, 1. veljače 2006. (Hina) - "Austrijanci imaju mogućnost izbora podloge i loptica, ali mi smo teniski superiorniji, kvalitetniji smo igrači i očekujem našu pobjedu", kazao je na konferenciji za novinare povodom Davis Cup dvoboja 1. kola Svjetske skupine u Grazu protiv Austrije (10 - 12. veljače) izbornik i igrač Ivan Ljubičić.

On je kazao kako je prijelaz sa brze podloge, kakva je na turniru u Zagrebu, na zemljani teren u Grazu sigurno najteži u tenisu, a dodatni problem predstavljat će i činjenica što su čak trojica Austrijanaca ljevaka.

"Zato što su čak trojica ljevaci vodimo sa sobom Ivana Cerovića koji je također igra lijevom rukom i pomoći će u sparingu, no vremena za pripreme imamo sigurno premalo, pogotovu ako ja, Mario i Karlović daleko doguramo na zagrebačkom turniru. Srećom, u četvrtfinalu Zagreba je i drugi austrijski reket Stefan Koubek, tako da najveći problem, po meni, predstavlja, Juergen Melzer, koji u Austriji već duže vremena trenira na zemlji. Mi smo ipak pobjednici Davis Cupa, a i motivacija je ogromna jer u slučaju pobjede, svaki sljedeći meč, igramo doma", kazao je Ljubičić.

Mario Ančić i Ljubičić ne igraju zajedno parove u Zagrebu zbog banalnog nesporazuma, objasnio je Ljubičić, - "sada čak smatram da je to i dobro jer se ipak igra na zemlji, a mi ionako imamo dosta mečeva u paru", dodao je Ljubičić.

Ljubičić i Ančić još nisu izgubili u paru u ukupno pet dvoboja u Davis Cupu, no zato su Austrijanci već 11 godina neporaženi u Davis Cupu kod kuće.

Uz Ljubičića i Ančića, u Graz putuju i Ivo Karlović i junior Marin Čilić, kojemu će to biti premijerno uvrštanje u Davis Cup reprezentaciju.

Pobjednik dvoboja Austrija - Hrvatska ide na boljega iz susreta Argentina - Švedska.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙