FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Davis Cup: Hrvatska i Austrija po treći puta

GRAZ/ZAGREB, 9. veljače 2006.(Hina) - Hrvatski tenisači, koji su prošlegodine ostvarili povijesni uspjeh osvojivši Davis Cup, u petak kreću uobranu naslova - u 1. kolu Svjetske skupine u Grazu igraju protivAustrije.
GRAZ/ZAGREB, 9. veljače 2006.(Hina) - Hrvatski tenisači, koji su prošle godine ostvarili povijesni uspjeh osvojivši Davis Cup, u petak kreću u obranu naslova - u 1. kolu Svjetske skupine u Grazu igraju protiv Austrije.

Prvi susret prvog kola svjetske skupine Davis Cup, koji se od 10. do 12. veljače igra u Grazu, odigrat će u petak u 13 sati Mario Ančić, 21. igrač sa ATP liste i najbolji austrijski tenisač Juergen Melzer, koji je 59. na ATP listi. U drugom susretu, u petak, će igrati finalisti "PBZ Zagreb Indoorsa" Ivan Ljubičić, 5. igrač svijeta, i drugi reket Austrije Stefan Koubek, 128. igrač sa ATP liste.

U subotu u 14. sati našoj kombinaciji Ivan Ljubičić-Mario Ančić austrijski izbornik Thomas Muster suprostavit će par Julian Knowle - Alexander Peya.

U nedelju u 14. sati prvi susret će odigrati prvi igrači obiju momčadi Ljubičić i Melzer, a u drugom susretu igrat će Ančić i Koubek.

"Vrijeme je da se prekine praksa da branitelj naslova ispadne u 1. kolu. Sigurno ćemo se boriti do kraja i nastojati osvojiti tri boda. Zdravi smo, dobro igramo, željni smo pobjede i to je najvažnije", rekao je Ivan Ljubičić, aludirajući na činjenicu da su u posljednje dvije sezone aktualni osvajači Davisova kupa ispadali već u prvom nastupu iduće godine: lani se to dogodilo Španjolcima koji su izgubili protiv Slovačke, a preklani Australcima koji su izgubili u Švedskoj.

Ljubičić će u Grazu biti i izbornik i igrač, a smatra da to neće biti problem. "Bilo bi bolje da je ždrijeb odlučio da ja igram prvi tako da se kasnije mogu fokusirati na trenerski posao, ali nije bitno. Mario može igrati bez da itko sjedi pored njega, uostalom, 99 posto mečeva koje odigramo u karijeri je bez trenera na klupi", rekao je Ljubičić.

Ljubičićev susret s Koubekom bit će repriza njihovog finala s PBZ Zagreb Indoorsa, odigranom prije četiri dana, u kojem je Ljubičić pobijedio 6:3, 6:4. Ipak, Ljubičić smatra da taj susret neće imati dodirnih točaka. "Igra se na drugačijoj podlozi i s drugačijim loptama. Bit će to kompletno drugačiji meč zbog sasvim drugačijih okolnosti. Bit će kao da nikad prije nismo igrali međusobno", kazao je Ljubičić.

Austrijanci, koje vodi izbornik Thomas Muster, neugodan su protivnik i to iz više razloga. Kao prvo igra se na zemljanoj podlozi, koja najmanje odgovara Ljubičiću i Ančiću. Također, oba austrijska igrača u singlu su lijevoruki. Ančić nikad dosad nije igrao protiv 25-godišnjeg Melzera, koji je 59. igrač svijeta. No, optimizam budi činjenica da Melzer na zemljanoj podlozi u Davis Cupu ima jednu pobjedu i četiri poraza.

Ljubičić i Koubek igrali su prije četiri dana u finalu ATP turnira u Zagrebu, a Ljubo je pobijedio sa 6-3, 6-4. Bio je to njihov šesti međusobni dvoboj, a obojica imaju po tri pobjede. Na zemlji su igrali tri puta, Koubek je slavio 2004. u drugom kolu Roland Garrosa, te 1998. na challengeru u Eisenachu. Ljubo je jedinu pobjedu na zemlji ostvario 2002. u Gstaadu, kada je svladao Koubeka 6-4, 6-4.

U igri parova Ljubičić i Ančić su izraziti favoriti, a čini se da tako razmišlja i austrijski izbornik, koji je odlučio odmoriti Melzera. Umjesto standarne kombinacije Knowle-Melzer u momčad je postavio Peyu i Knowlea. U korist našeg para najviše govori činjenica što su dobili posljednjih pet dvoboja u Davis Cupu.

Hrvatska i Austrija dosad su dva puta igrali u Davis Cupu. Godine 1997., kada se također igralo u Grazu na zemljanoj podlozi, Austrija je slavila sa 3:2. Tada je prvi austrijski reket bio današnji izbornik Thomas Muster, dok su za Hrvatsku igrali Ivanišević i Hiršzon. Prije pet godina u Puli Hrvatska je pobijedila sa 4:1, a tada su za našu reprezentaciju nastupili Ivanišević i Ljubičić.

Uz Ančića i Ljubičića, koji je igrač-kapetan, u hrvatskoj momčadi su još Ivan Cerović i Marin Čilić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙