FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Davis Cup: Ljubičić igrač-izbornik

ZAGREB, 16. siječnja 2006. (Hina) - Ivan Ljubičić bit će igrač-izbornikDavis Cup reprezentacije Hrvatske u dvoboju 1. kola Svjetske skupineprotiv Austrije u Grazu (10-12. veljače), odlučio je u ponedjeljakUpravni odbor Hrvatskog teniskog saveza (HTS).
ZAGREB, 16. siječnja 2006. (Hina) - Ivan Ljubičić bit će igrač-izbornik Davis Cup reprezentacije Hrvatske u dvoboju 1. kola Svjetske skupine protiv Austrije u Grazu (10-12. veljače), odlučio je u ponedjeljak Upravni odbor Hrvatskog teniskog saveza (HTS).

Ljubičić je spremno prihvatio ulogu igrača-izbornika, suglasan je bio i Mario Ančić s kojim smo razgovarali, dok je Ančić konktaktirao sa Ivom Karlovićem, koji se također složio sa odlukom, kazao je predsjednik HTS-a Radimir Čačić, dodavši kako će najbolji hrvatski tenisač sam odlučiti tko će sjediti na izborničkoj stolici kada on bude igrao. Upravni odbor je ocijenio kako se svakako morala izbjeći situacija da na izborničkoj stolici protiv Austrije sjedi netko tko nije bio dosad sa ekipom koja je Hrvatskoj donijela Davis Cup.

Čačić je kazao kako će 21. siječnja čelnici HTS-a još jednom razgovarati sa Goranom Ivaniševićem, a ako ti razgovori urode plodom i Ivanišević pristane biti izbornikom, wimbledonski pobjednik će voditi hrvatsku vrstu u dvoboju protiv Austrije. Ivanišević svakako ima jednoglasnu podršku Saveza i igrača, dodao je Čačić, koji je kao glavne krivce za nesporazume na relaciji HTS - Ivanišević - Nikola Pilić okrivio novinare.

Savez nije postavljao nikakve uvjete ni Piliću ni Ivaniševiću, a Pilić je čak bio spreman voditi reprezentaciju protiv Austrije dok se nisu pojavili silni napisi u tisku, zaključio je Čačić, napomenuvši da mu iskreno žao zbog cijelog "izborničkoga slučaja" koji se mogao izbjeći.

Direktorica HTS-a Marina Mihelić obznanila je da će se dvoboj 1. kola Svjetske skupine FED Cupa između tenisačica Hrvatske i Argentine igrati 22. i 23. travnja u Zagrebu. Dvoboj će se igrati u maloj dvorani Doma sportova, a podloga će biti "Greenset" iz Davis Cupa i to na izričito traženje izbornika Gorana Prpića koji smatra da će brza podloga dati prednost hrvatskim tenisačicama s obzirom da su Argentinke najbolje rezultate postizale na zemljanoj podlogi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙