FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Davis Cup: Hrvatska i Austrija po treći puta

ZAGREB/GRAZ, 9. veljače 2006. (Hina) - Hrvatski tenisači, koji suprošle godine ostvarili povijesni uspjeh osvojivši Davis Cup, u petakkreću u obranu naslova. U 1. kolu Svjetske skupine u Grazu igrajuprotiv Austrije. U prvom meču sastaju se Jurgen Melzer i Mario Ančić(13,00 sati), a nakon toga na teren će izaći Stefan Koubek i IvanLjubičić.
ZAGREB/GRAZ, 9. veljače 2006. (Hina) - Hrvatski tenisači, koji su prošle godine ostvarili povijesni uspjeh osvojivši Davis Cup, u petak kreću u obranu naslova. U 1. kolu Svjetske skupine u Grazu igraju protiv Austrije. U prvom meču sastaju se Jurgen Melzer i Mario Ančić (13,00 sati), a nakon toga na teren će izaći Stefan Koubek i Ivan Ljubičić.

U subotu je na rasporedu meč parova u kojem će Ljubičić i Ančić igrati protiv Juliana Knowlea i Alexandera Peye.

Posljednjeg dana, u nedjelju, igraju Melzer-Ljubičić i Koubek-Ančić.

Austrijanci, koje vodi izbornik Thomas Muster, neugodan su protivnik iz više razloga. Kao prvo igra se na zemljanoj podlozi, koja najmanje odgovara Ljubičiću i Ančiću. Također, oba austrijska igrača u singlu su lijevoruki.

Ančić nikad dosad nije igrao protiv 25-godišnjeg Melzera, koji je 59. igrač svijeta. No, optimizam budi činjenica da Melzer na zemljanoj podlozi u Davis Cupu ima jednu pobjedu i četiri poraza.

Ljubičić i Koubek igrali su prije četiri dana u finalu ATP turnira u Zagrebu, a Ljubo je pobijedio sa 6-3, 6-4. Bio je to njihov šesti međusobni dvoboj, a obojica imaju po tri pobjede. Na zemlji su igrali tri puta, Koubek je slavio 2004. u drugom kolu Roland Garrosa, te 1998. na challengeru u Eisenachu. Ljubo je jedinu pobjedu na zemlji ostvario 2002. u Gstaadu, kada je svladao Koubeka 6-4, 6-4.

U igri parova Ljubičić i Ančić su izraziti favoriti, a čini se da tako razmišlja i austrijski izbornik, koji je odlučio odmoriti Melzera. Umjesto standarne kombinacije Knowle-Melzer u momčad je postavio Peyu i Knowlea. U korist našeg para najviše govori činjenica što su dobili posljednjih pet dvoboja u Davis Cupu.

Hrvatska i Austrija dosad su dva puta igrali u Davis Cupu. Godine 1997., kada se također igralo u Grazu na zemljanoj podlozi, Austrija je slavila sa 3:2. Tada je prvi austrijski reket bio današnji izbornik Thomas Muster, dok su za Hrvatsku igrali Ivanišević i Hiršzon. Prije pet godina u Puli Hrvatska je pobijedila sa 4:1, a tada su za našu reprezentaciju nastupili Ivanišević i Ljubičić.

Uz Ančića i Ljubičića, koji je igrač-kapetan, u hrvatskoj momčadi su još Ivan Cerović i Marin Čilić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙