FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čobanković s predstavnicima poljoprivrednih udruga

ZAGREB, 10. veljače 2006. (Hina) - Ministarstvo poljoprivrede,šumarstva i vodnog gospodarstva u prvih će šest mjeseci ove godineisplatiti 1,37 milijardi kuna na osnovu potpora i poticajapoljoprivrednicima, rekao je danas ministar poljoprivrede PetarČobanković na sastanku s predstavnicima seljačkih udruga.
ZAGREB, 10. veljače 2006. (Hina) - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva u prvih će šest mjeseci ove godine isplatiti 1,37 milijardi kuna na osnovu potpora i poticaja poljoprivrednicima, rekao je danas ministar poljoprivrede Petar Čobanković na sastanku s predstavnicima seljačkih udruga.

Po njegovim riječima, u siječnju je isplaćeno 173 milijuna kuna potpora, u veljači će biti isplaćeno 350 milijuna, za ožujak je planirano 350, za travanj 200, a za svibanj i lipanj po 150 milijuna kuna.

Čobanković je istaknuo da ministarstvo nastoji ojačati investicijske potpore te da ne može dozvoliti da potpore i poticaji postanu socijalna kategorija.

U pogledu potpora za mlijeko, ministar je najavio da one neće, kao dosad, ići kvartalno nego mjesečno. Proizvođačima mlijeka je poručio da je ta djelatnost dohodovna, ali da je teško opstati s dvije ili tri krave.

Na sastanku je bilo riječi i o poljoprivrednom zemljištu, odnosno prijedlogu da se dio zemljišta, koje je bilo namijenjeno za prodaju, da u dugogodišnju koncesiju, primjerice na 99 godina, što bi se trebalo regulirati izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

"Država u to ne ulazi iz špekulativnih razloga nego kako bi se zaštitila od prodaje zemljišta strancima. Ne ide se u pravcu da država nešto zaradi nego da zemlja dođe u ruke pravim poljoprivrednicima", kazao je ministar.

Predstavnici seljačkih udruga ministra su ponovo upozorili na problem velikog uvoza poljoprivrednih proizvoda te problem sivog tržišta.

Na sastanku je bilo riječi i o izmjenama i dopunama Zakona o potporama i poticajima koje će uglavnom biti usmjerene na stočarski sektor (posebice mljekarstvo) te na svinjogojstvo.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙