FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čobanković: Pančić podmeće, tvrdeći da je Srbiji prepušteno 11 hektara teritorija

ZAGREB, 27. siječnja 2006. (Hina) - Ministar poljoprivrede, šumarstva ivodnoga gospodarstva Petar Čobanković odbacio je danas i nazvao"grubim insinuacijama" nedavne tvrdnje SDP-ova zastupnika IvicePančića da je utvrđivanjem granica lovišta na Dunavu to ministarstvoprepustilo Srbiji 11 hektara hrvatskog teritorija.
ZAGREB, 27. siječnja 2006. (Hina) - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva Petar Čobanković odbacio je danas i nazvao "grubim insinuacijama" nedavne tvrdnje SDP-ova zastupnika Ivice Pančića da je utvrđivanjem granica lovišta na Dunavu to ministarstvo prepustilo Srbiji 11 hektara hrvatskog teritorija.

"Granice lovišta ne mogu se poistovjećivati s državnim granicama, jer je riječ o sasvim drugim pitanjima. Granice lovišta ne moraju se poklapati s državnim granicama", rekao je ministar Čobanković na konferenciji za novinare i istaknuo da je njegovo ministarstvo nadležno za utvrđivanje granica državnih lovišta, a ne državnih granica.

Insinuacija je da je Srbiji prepušteno 11 hektara hrvatskog teritorija, rekao je ministar.

Državne granice Hrvatske i Srbije granice su tih dviju bivših republika bivše SFRJ, potvrđene Badinterovom komisijom, rekao je Čobanković.

Pokazujući novinarima zemljovid s ucrtanim lovištima, rekao je da u odluci o ustanovljenju državnog lovišta (na državnom zemljištu) br. XIV/9 Podunavlje-Podravlje nigdje ne piše da njegova granica ide državnom granicom, već da ide desnom obalom Dunava.

Zajedničko lovište (na državnom i privatnom zemljištu) broj 71 ustanovljeno je odlukom Skupštine Osječko-baranjske županije i nalazi se na lijevoj obali Dunava.

Lovište broj 28 Vukovo-Kordoš obuhvaća Šarengradsku adu i proteže se duž državne granice, rekao je ministar Čobanković i napomenuo da su državna lovišta ustanovljena po Zakonu o lovstvu 1994.

Rekao je i da bivša općina Vuka, između Vukovara i Iloka, nema nijedno državno lovište, već zajednička lovišta, granice kojih je utvrdila Skupština Vukovarsko-srijemske županije.

Čobanković je kazao kako mu je neprihvatljivo da Pančić proziva i kleveće njega koji dolazi s područja Vukovarsko-srijemske županije i grada Iloka i, kako je naglasio, prvi ne bi pristao da Šarengradska ada ne bude dio hrvatskoga teritorija.

Još je kazao da je njegov put iz 1990. poznat, dok je, kako je rekao, Ivica Pančić 1990. i 1991. studirao u Beogradu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙