FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat državnih službenika najavljuje trodnevni štrajk u veljači

ZAGREB, 26. siječnja 2006. (Hina) - Sindikat državnih i lokalnihslužbenika i namještenika u drugoj polovici veljače organizirat ćetrodnevni štrajk za povećanje plaća, priopćeno je danas iz togsindikata.
ZAGREB, 26. siječnja 2006. (Hina) - Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika u drugoj polovici veljače organizirat će trodnevni štrajk za povećanje plaća, priopćeno je danas iz tog sindikata.

Štrajk će biti organiziran u suradnji s ostalim sindikatima državnih službi, s kojima će se utvrditi točan datum i način provedbe štrajka u državnoj upravi.

Sindikat traži izjednačavanje plaća državnih službenika i namještenika s plaćama zaposlenih u javnim službama prije donošenja Zakona o plaćama, a Vlada neka odluči hoće li to učiniti korekcijom koeficijenata ili privremenim mjesečnim dodatkom na plaću.

Sindikat je također odlučio nadoknaditi umanjenje plaća sudionicima u štrajku od 28. prosinca. Ujedno upozorava na nejednaku praksu u provedbi odluke Vlade o uskrati dnevnice štrajkašima, koja se najdosljednije provodila u uredima državne uprave.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙