FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zidić pozdravio Vladinu ogradu od prijedloga EK o stvaranju trgovinske zone na Zapadnom balkanu

ZAGREB, 9. veljače 2006. (Hina) - Predsjednik Matice hrvatske IgorZidić izrazio je danas zadovoljstvo stajalištem hrvatske Vlade kojase ogradila od prijedloga Europske komisije o stvaranju slobodne zonetrgovine na zapadnom Balkanu.
ZAGREB, 9. veljače 2006. (Hina) - Predsjednik Matice hrvatske Igor Zidić izrazio je danas zadovoljstvo stajalištem hrvatske Vlade koja se ogradila od prijedloga Europske komisije o stvaranju slobodne zone trgovine na zapadnom Balkanu.

"Nadam se da će hrvatski političari u tome ustrajati. Nitko se nije razvijao tako što se udruživao sa slabijim i lošijim od sebe, pa tako ni Hrvatska nema što naučiti od takve regije kakva je zapadni Balkan", rekao je Zidić.

Hrvatska, dodao je, mora učiti od onih zemalja koje kao i ona imaju razvijenu tehnologiju, a ne da se udružuje s onima koji vode ratove kao u srednjem vijeku.

Zidić je to izjavio na 164. obljetnicu osnutka Matice hrvatske koja je obilježena predstavljenjem knjige "Umjetnička baština Zadra" akademika Ive Petriciolija u palači Matice hrvatske u Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙