FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Korei najavio ostavku i pozvao Hamas da sastavi vladu

RAMALAH, 26. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Palestinski premijer AhmadKorei u četvrtak je najavio svoju ostavku te izjavio kako bi radikalniislamski pokret Hamas trebao sastaviti novu palestinsku vladu nakonparlamentarnih izbora održanih u srijedu.
RAMALAH, 26. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Palestinski premijer Ahmad Korei u četvrtak je najavio svoju ostavku te izjavio kako bi radikalni islamski pokret Hamas trebao sastaviti novu palestinsku vladu nakon parlamentarnih izbora održanih u srijedu.

"Danas ću podnijeti ostavku predsjedniku Abu Mazenu (Mahmud Abas) i Hamas bi trebao sastaviti iduću vladu", rekao je Korei novinarima dodavši zatim na engleksom jeziku kako je već poslao pismo s ostavkom.

"Poslao sam pismo s ostavkom predsjedniku Abu Mazenu koji će zadužiti Hamas da sastavi novi vladu", dodao je.

"Potrebno je poštivati izbor naroda i stranka koja je osvojila većinu na parlamentarnim izborima treba sastaviti novu vladu", istaknuo je palestinski premijer.

"Istina je da je Hamas osvojio većinu i podnosim ostavku kako bi omogućio predsjedniku Abasu da imenuje novog premijera", rekao je Korei koji vodi palestinsku vladu od rujna 2003. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙