FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tisak: Grčkog poslovnog čovjeka ispitivala CIA u Bugarskoj

ATENA, 9. veljače 2006. (Hina/AFP) - Grčki poslovni čovjek VasiliKatsikeas , član oporbenih socijalista s poslovnim vezama u arapskomsvijetu, izjavio je u četvrtak za grčki tjednik Pontiki da su ga 2004.u Sofiji ispitivali agenti američke obavještajne agencije CIA-e.
ATENA, 9. veljače 2006. (Hina/AFP) - Grčki poslovni čovjek Vasili Katsikeas , član oporbenih socijalista s poslovnim vezama u arapskom svijetu, izjavio je u četvrtak za grčki tjednik Pontiki da su ga 2004. u Sofiji ispitivali agenti američke obavještajne agencije CIA-e.

U to doba je Katsikeas živio u Sofiji gdje su ga agenti CIA-e, kako je izjavio za list, 12 sati ispitivali a zatim su mu bugarske vlasti zabranile napustiti tu zemlju.

Glasnogovornik grčkog ministarstva vanjskih poslova Georges Koumoutsakos potvrdio je novinarima samo da su grčke vlasti intervenirale kako bi omogućile Vassilisu Katsikeasu povratak u domovinu, ali se nije izjašnjavao o navodnom ispitivanju grčkog državljanina od strane CIA-e na bugarskom teritoriju.

Zabrana je ukinuta u rujnu, no glasnogovornik Koumoutsakos je odbio potvrditi ili zanijekati da se ispitivanje dogodilo.

Katsikeas je u kratkoj izjavi novinarima u četvrtak u Ateni potvrdio sve navode iz intervjua koji je dao tjedniku Pontiki, dok je njegov odvjetnik najavio tužbu pred grčkim pravosuđem.

Prema tjedniku Katsikeas je bio ispitivan o navodnim vezama s grčkom terorističkom organizacijom 17. novembra, raspuštenom 2002. te o svojim vezama s arapskim svijetom, napose Irakom u koji je nekoliko puta putovao radi posla u vrijeme režima Sadam Huseina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙