FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bugarska želi osuvremeniti transportnu infrastrukturu

SOFIJA, 17. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Bugarski premijer SergejStaničev izjavio je kako želi osuvremeniti slabu transportnuinfrastrukturu jer "ograničava" konkurenciju u toj zemlji koja očekujepriključenje Europskoj uniji u 2007.
SOFIJA, 17. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Bugarski premijer Sergej Staničev izjavio je kako želi osuvremeniti slabu transportnu infrastrukturu jer "ograničava" konkurenciju u toj zemlji koja očekuje priključenje Europskoj uniji u 2007.

Staničev je kazao da će plan razvoja za 2007-2013., koji će se provesti uz pomoć EU fondova, biti usvojen na proljeće.

Iako je na raskrižju između Europe i Azije, Bugarska ima svega 328 kilometara autocesta i između 12.000 i 19.000 kilometara cesta koje trebaju popravak, kažu u bugarskoj agenciji za ceste.

Predsjednik bugarskog udruženja industrije Božidar Danev ističe da se projekti za osuvremenjivanje infrastrukture sporo provode te je ustvrdio da će "Bugarska biti nerazvijena provincija EU-a kroz dugo razdoblje".

"Nismo uspjeli ostvariti koristi od položaja zemlje na najizravnijoj ruti između Europe i Bliskog Istoka, te između Europe i Azije, dok Grčka i Rumunjska skreću transportne tokove preko svojih teritorija", kazao je on.

Danev je predložio brzu izgradnju željezničke i cestovne veze između sjeverne luke Rousse na Dunavu i crnomorske luke Varne, kako bi se "za dva dana skratilo vrijeme transfera roba, koje sada prelaze deltu Dunava u Rumunjskoj, prije nego dospiju do Crnog mora".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙