FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 12. siječnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati.
ZAGREB, 12. siječnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati.

ZAGREB - Premijer Ivo Sanader predložio je danas predsjedniku Stjepanu Mesiću da se od Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju zatraži skidanje oznake tajnosti s njegovog svjedočenja tako da to svjedočenje bude i službeno dostupno hrvatskoj javnosti, što je predsjednik Mesić i prihvatio. Premijer Sanader to je predsjedniku Mesiću predložio na sastanku u Banskim dvorima koji je danas održan u okviru njihovih redovnih susreta i konzultacija, priopćeno je iz Vladinog Ureda za odnose s javnošću.

ZAGREB - Obnavljajući ribarsku flotu, Hrvatska će u domaćim brodogradilištima izraditi 26 novih i temeljito obnoviti sedam plovila, rečeno je danas na sjednici Vlade koja je prihvatila model financiranja obnove i modernizacije ribarske flote. Po tom modelu, 30 posto vrijednosti broda nepovratno će osigurati država s pozicija triju ministarstava, deset posto ribar odnosno brodar, a 60 posto bit će krediti HBOR-a. Ministar mora Božidar Kalmeta kazao je da će se krediti davati pod vrlo povoljnim uvjetima - na rok od 15 godina i uz subvencioniranu kamatu, koja će u konačnici za ribare iznositi dva posto. Dodao je da će kamate iznad toga subvencionirat država, za što će se osigurati 21 milijun kuna u državnom proračunu.

ZAGREB - Naoružani mlađi razbojnik opljačkao je jutros poslovnicu Privredne banke Zagreb (PBZ) na Jarunu i pobjegao s još neutvrđenom svotom kuna i eura, izvijestila je danas zagrebačka policija. Razbojnik, maskiran običnom kapom i naoružan pištoljem, ušao je u banku u Ulici Hrvoja Macanovića samo desetak minuta pošto je otvorena, u 7,30, a dojava o razbojstvu je zaprimljena u 7,40 sati, rekla je policija. U vrijeme razbojstva, koje je snimljeno videonadzorom, u banci se za pultom nalazila jedna djelatnica, a u drugim su prostorijama bile još tri ili četiri djelatnice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙