FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukelić s članovima HUP-a o poduzetničkoj klimi

ZAGREB, 8. veljače 2006. (Hina) - Stvaranje kvalitetne gospodarskeklime u interesu je i poduzetnika i državne uprave, pa je u tomsmislu, zbog zajedničkog cilja stvaranja uspješnog gospodarstva,suradnja Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva i Hrvatskeudruge poslodavaca (HUP) normalna i poželjna.
ZAGREB, 8. veljače 2006. (Hina) - Stvaranje kvalitetne gospodarske klime u interesu je i poduzetnika i državne uprave, pa je u tom smislu, zbog zajedničkog cilja stvaranja uspješnog gospodarstva, suradnja Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva i Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) normalna i poželjna.

Istaknuli su to ministar gospodarstva Branko Vukelić i predsjednik HUP-a Emil Tedeschi na radnom ručku kojeg je organizirala Udruga malih i srednjih poduzetnika.

Vukelić je poduzetnike upoznao s postojećim i daljnjim poticajnim mjerama Ministarstva za razvoj poduzetništva, napose poticajnim sredstvima za malo i srednje poduzetništvo.

Ministarstvo će, naglasio je, nastaviti s ulaganjima u razvoj poduzetničkih zona, okrupnjavanja poduzetnika u clustere, ulaganja u inovacije i nove tehnologije.

Tijekom prošle godine, kroz bespovratne potpore, Ministarstvo je u razvoj poduzetništva plasiralo ukupno 183 milijuna kuna, a i za ovu godinu se očekuje najmanje toliki iznos.

Vukelić smatra nužnim povezivanje inovatora i poduzetnika, jer, kako je naglasio,

Hrvatska ne smije postati zemlja jeftine radne snage već zemljom znanja. Potrebno je stoga, smatra, unaprijediti i obrazovni sustav kojeg treba prilagoditi potrebama gospodarstva, a time bi se podigla razina intelektualnog kapitala. U suprotnom, dodao je, postoji opasnost da Hrvatska postane uvoznicom radne snage.

Najavljujući izmjene i dopune Zakona o poticanju ulaganja, kazao je da one idu u smjeru uvođenja razlika u potporama za pojedina područja Hrvatske, kako bi se ohrabrile i olakšale poduzetničke aktivnosti u slabije razvijenim regijama i pospješio proces ravnomjernog razvoja svih krajeva Hrvatske.

Poduzetnici su, uz ostalo, ministru ukazali na problem plasmana svojih proizvoda na hrvatskom tržištu, gdje se, kažu, ugrađuju proizvodi iz inozemstva bez obzira što Hrvatska ima adekvatnu kvalitetnu proizvodnju.

Potrebno je, naglasili su, daleko više prilagoditi infrastrukturu poduzetnicima početnicima i njihovim idejama.

(Hina) xtp ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙