FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beograd obećao Carli Del Ponte uhićenje Mladića do 21. veljače - tisak

BEOGRAD,8. veljače(Hina) - Vlasti u Beogradu obećale su glavnoj haškojtužiteljici Carli del Ponte rješavanje slučaja Ratka Mladića do 21.veljače, piše beogradski dnevnik "Blic" od srijede.
BEOGRAD,8. veljače(Hina) - Vlasti u Beogradu obećale su glavnoj haškoj tužiteljici Carli del Ponte rješavanje slučaja Ratka Mladića do 21. veljače, piše beogradski dnevnik "Blic" od srijede.

Carli del Ponte rečeno da su vlasti "vrlo blizu rješenja slučaja Ratka Mladića, na jedan ili na drugi način", što znači "ili da je nađen modalitet njegove predaje, što je vjerojatnije, ili da će on biti uhićen", navodi list.

"Rješenje je vrlo blizu i prvi put je Carla del Ponte povjerovala da vlasti u Beogradu znaju da se Mladić mora naći u Haagu ako žele izbjeći sankcije. Svjesni su da je 16. veljače, kad europski predstavnik Oli Rehn podnosi izvještaj Vijeću ministara Europske unije, važan datum za njih i više ne gledaju kako da izbjegnu taj problem, već kako da ga riješe. Moraju se suočiti s njim i to vrlo brzo", piše "Blic" pozivajući se na izvor blizak Haškom sudu.

Beogradski dnevnik "Danas", pak, pozivajući se na izvor iz srbijanske vlade, tvrdi da je Carli del Ponte obećana smjena Slobodana Borisavljevića, načelnika Uprave za otkrivanje ratnih zločina MUP-a Srbije, zbog sumnji da bi mogao ometati nalaženje haških bjegunaca.

Borisavljević je na toj dužnosti od 1. siječnja ove godine, a za vrijeme vladavine Slobodana Miloševića bio je zamjenik šefa kabineta načelnika Resora javne sigurnosti, generala Vlastimira Đorđevića, danas haškog optuženika koji se navodno krije u Rusiji. Kako se tvrdi, on je bio upućen u mnoge zločine koje je Miloševićev režim počinio, među kojima i masovne grobnice u Batajnici i Petrovom Selu, u kojima su pokapani leševi Albanaca ubijenih na Kosovu za vrijeme NATO-intervencije 1999. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙