FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tomčićev nasljednik u Saboru Bajs, Kučera ili Čačija

ZAGREB, 7. veljače 2006. (Hina) - Mogući nasljednik Zlatka Tomčića usaborskim klupama je Damir Bajs, Dragutin Kučera ili Miroslav Čačija,rekao je danas novinarima predsjednik HSS-a Josip Friščić.
ZAGREB, 7. veljače 2006. (Hina) - Mogući nasljednik Zlatka Tomčića u saborskim klupama je Damir Bajs, Dragutin Kučera ili Miroslav Čačija, rekao je danas novinarima predsjednik HSS-a Josip Friščić.

Tko će uistinu zamijeniti Tomčića, znat će se do konca tjedna, a odlučit će stranačko Predsjedništvo, rekao je Friščić nakon sjednice Kluba HSS-a potvrdivši da je u Klub stigao Tomčićev zahtjev za stavljanjem mandata u mirovanje.

Damir Bajs je bjelovarsko-bilogorski župan, pa u slučaju da on zamijeni Tomčića, morat će podnijeti ostavku na mjesto župana, jer je ta dužnost nespojiva sa zastupničkom. Kučera je poljoprivrednik, a Čačija ravnatelj bjelovarske bolnice, rekao je Friščić.

Predsjednik stranke kaže da nije iznenađen Tomčićevim potezom. Tomčić je već treći mandat saborski zastupnik, u međuvremenu je bio aktivirao, pa povukao zahtjev za saborsku mirovinu, statusno i egzistencijalno je riješio svoja prava, rekao je Friščić.

Tomčić, koji u protekla dva tjedna nije viđen u saborskim klupama, danas je izjavio da je podnio zahtjev da mu se mandat stavi u mirovanje s 10. veljače, a svoj je potez objasnio privatnim razlozima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙