FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor završio današnje zasjedanje

ZAGREB,25. siječnja 2006.(Hina) - Hrvatski sabor današnje je zasjedanjezavršio raspravom o Vladinu prijedlogu komunikacijske strategije zainformiranje hrvatske javnosti o EU i pripramama za članstvo.
ZAGREB,25. siječnja 2006.(Hina) - Hrvatski sabor današnje je zasjedanje završio raspravom o Vladinu prijedlogu komunikacijske strategije za informiranje hrvatske javnosti o EU i pripramama za članstvo.

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović je obrazložila da bi ta strategija trebala osigurati pravovremeno informiranje građana o EU i dati im objektivnu sliku EU i članstva u toj Uniji.

Dok je Klub saborskih zastupnika HDZ-a ustvrdio da je ta strategija korak bliže između EU i hrvatskih građana, iz Kluba zastupnika SDP-a su ocijenili da je ta strategija jednosmjerna i da nema definiranog cilja.

Još uvijek se ne zna što će biti sa sirom i vrhnjem, a sad je posijana i sumnja o zatvaranju kleti i konoba, rekao je Zvonimir Mršić (SDP) i pitajući se kako će se od građana na referendumu moći očekivati pozitivan odgovor za članstvo u EU.

Prije toga, u pojedinačnoj raspravi o Planu usklađivanja zakonodavstva RH s pravnom stečevinom EU za 2006., pojedini saborski zastupnici su iznijeli kritike na taj plan i upitnim ocijenili dinamiku usklađivanja s obzirom da je većina od 58 zakona predviđena za usklađivanje u zadnjem kvartalu.

Nenad Stazić (SDP) je ocijenio da je plan neozbiljno pripremljen i napomenuo da se isti zakon najprije mora mijenjati u prvom, a potom, još jednom, u zadnjem kvartalu, što je, kaže, pomalo ponižavajuće za Sabor.

Ministrica Grabar - Kitarović je odgovorila da je to potrebno zbog promjena u samoj pravnoj stečevini EU. Također je navela da nije poanta u broju zakona nego u njihovoj provedbi.

Ustvrdila je i da će krajem 2006. biti moguće odrediti sa sigurnošću ukupni broj zakona koje će trebati uskladiti sa EU zakonodavstvom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙