FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šeks: prvo zasjedanje Sabora ove godine 25. siječnja

U srijedu, 25. siječnja Hrvatskisabor počinje prvo ovogodišnje zasjedanje, koje će potrajati do 17.veljače, izvijestio je danas novinare predsjednik Sabora VladimirŠeks, nakon sjednice Predsjedništva.

ZAGREB, 17. siječnja 2006.(Hina) -

U srijedu, 25. siječnja Hrvatski sabor počinje prvo ovogodišnje zasjedanje, koje će potrajati do 17. veljače, izvijestio je danas novinare predsjednik Sabora Vladimir Šeks, nakon sjednice Predsjedništva.

Sabor će, kaže, i ove godine često zasjedati, a njegov rad će biti dinamičan kao protekle godine, koja je po broju donesenih akata jedno od najplodnijih razdoblja u radu Sabora od 1990.

Uporište za tu procjenu nalazi u činjenici da Sabor ove godine treba uskladiti 59 hrvatskih zakona s pravnom stečevinom EU, raspraviti zakone koji operacionaliziraju zdravstvenu reformu, zatim zakone vezane za socijalnu i politiku zapošljavanja.

Predsjednik Sabora se nada da će zastupničke rasprave biti u skladu s demokratskim dijalogom i na načelima parlamentarizma.

Na prvoj sjednici u 2006. zastupnici će se očitovati o 59 točaka, a Šeks izdvaja nekoliko tema.

Jedna od njih je plan usklađivanja hrvatskoga zakonodavstva s pravnom stečevinom EU, te komunikacijska strategija za informiranje hrvatske javnosti o Uniji i pripremama za članstvo.

Cilj je, objasnio je, da građani, javnost, zastupnici, mediji budu temeljito upoznati sa svim etapama pristupa Uniji, da znaju što su prednosti i nedostaci toga pristupa, kako zaštititi nacionalne i interese pojedinih skupina stanovništva.

Pred Saborom će se, najavio je Šeks, naći i godišnje izvješće o spremnosti obrambenog sustava i ukupnom stanju u oružanim snagama, zatim strategija reforme pravosudnog sustava itd.

Predsjednik Sabora novinarima je odgovorio da ne kani pokretati bilo kakve inicijative i rasprave kojima bi se mijenjao materijalni status zastupnika, objašnjavajući to reakcijama javnosti.

Svaka takva inicijativa izaziva takve reakcije u javnosti koje zastupnike i sam Sabor stavljaju u poziciju da koriste prava i privilegije koje im ne pripadaju, objasnio je Šeks.

(Hina) xum yaz

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙