FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sarajevo: Počeli pregovori o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju

SARAJEVO, 25. siječnja 2006. (Hina) - U Sarajevu su u srijedu službenopočeli pregovori o zaključivanju Sporazuma o stabilizaciji ipridruživanju između Bosne i Hercegovine (BiH) i Europske unije (EU).
SARAJEVO, 25. siječnja 2006. (Hina) - U Sarajevu su u srijedu službeno počeli pregovori o zaključivanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između Bosne i Hercegovine (BiH) i Europske unije (EU).

Voditelj šestoročlanog pregovaračkog tima Europske unije Reinhard Priebe je, nakon razgovora iza zatvorenih vrata s pregovaračima BiH, izjavio da se raspravljalo o nacrtu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju koji je sličan sporazumima što su ih imale Hrvatska i Makedonija, ali su se razmatrale i neke posebnosti Bosne i Hercegovine.

Priebe je kazao da se razgovaralo i o financijskoj suradnji Europske unije i BiH. "Europska unija kao najveći donator na Balkanu ima plan financijske pomoći Bosni i Hercegovini u procesu njenog približavanja Europskoj uniji", rekao je Priebe.

Po njegovim riječima, pregovori o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju između BiH i EU trajat će godinu dana, a slijedeći krug pregovora, nakon završetka prvoga kruga u četvrtak, zakazan je za 17. ožujka ove godine također u Sarajevu.

Glavni pregovarač BiH Igor Davidović je kazao da je prvog dana razgovora vladala atmosfera razumijevanja.

On je također rekao da proces priključivanja BiH Europskoj uniji ne bi trebao trajati dulje od deset godina što znači da bi BiH mogla postati punopravnom članicom EU-a najkasnije do 2016. godine.

(Hina)xpg ybs

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙