FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor sutra o izvješću povjerenstva za Čačića i Tomčića

ZAGREB,7. veljače(Hina) - Hrvatski sabor sutra će raspravljati oizvješću i zaključcima saborskog povjerenstva koje je prošle godineistraživalo poslove koje su s državom sklapale privatne tvrtkeRadimira Čačića i Zlatka Tomčića, dok su bili visoki državnidužnosnici, odnosno ministar i predsjednik Sabora.
ZAGREB,7. veljače(Hina) - Hrvatski sabor sutra će raspravljati o izvješću i zaključcima saborskog povjerenstva koje je prošle godine istraživalo poslove koje su s državom sklapale privatne tvrtke Radimira Čačića i Zlatka Tomčića, dok su bili visoki državni dužnosnici, odnosno ministar i predsjednik Sabora.

U poslovima Tomčićeve tvrtke, Istražno povjerenstvo nije našlo ništa sporno, nije utvrdilo da je Tomčić svoj položaj koristio kako bi pogodovao tvrtki.

U Čačićevu slučaju, Povjerenstvo je glasovima članova iz saborske većine zaključilo da je bivši ministar javnih radova pogodovao tvrtkama svoje Koning grupe, s čim se oporbeni dio Povjerenstva nije složio, pa pred Sabor ide s izdvojenim mišljenjem.

U zaključcima Povjerenstva stoji kako činjenica da je Ministarstvo javnih radova u prošlom mandatu sklapalo ugovore s tvrtkama tadašnjeg ministra Čačića "upućuje na odnose pogodovanja".

Za takav zaključak glasovali su HDZ-ovci Krunoslav Markovinović i Emil Tomljanović, te Frano Piplović (DC), dok Nenad Stazić (SDP) i Ljubica Lalić (HSS) u izdvojenom mišljenju ustrajavaju da se pogodovanje nije moglo utvrditi.

Istražno povjerenstvo za Čačića i Tomčića osnovano je u veljači prošle godine, na prijedlog HDZ-a. Iako je oporba to nazvala političkim obračunom, potaknutim tada aktualnim 'slučajem Žužul', u Povjerenstvo je odredila zastupnike iz svojih redova, a na čelu mu je bio SDP-ovac Stazić.

Nakon šest mjeseci rada, pregledavanja ogromne dokumentacije i saslušavanja desetak svjedoka, Povjerenstvo je rad zaključilo koncem kolovoza 2005.

Raspravom o spomenutoj temi, Sabor sutra ulazi u treći tjedan rada, na raspravu čeka još 50-ak točaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙