FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Omerbašić izrazio žaljenje zbog objavljenih karikatura i zadovoljstvo reakcijom Vlade

ZAGREB, 7. veljače 2006. (Hina) - U današnjoj izjavi za Hrvatskikatolički radio (HKR) predsjednik Mešihata Islamske zajednice uHrvatskoj muftija Ševko ef. Omerbašić izrazio je žaljenje zbog objaveprijepornih karikatura u tjedniku "Nacionalu" te pozdravio reakcijuhrvatske Vlade.
ZAGREB, 7. veljače 2006. (Hina) - U današnjoj izjavi za Hrvatski katolički radio (HKR) predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftija Ševko ef. Omerbašić izrazio je žaljenje zbog objave prijepornih karikatura u tjedniku "Nacionalu" te pozdravio reakciju hrvatske Vlade.

"Žalimo što je 'Nacional' to objavio, oni to smatraju svojim pravom i snosit će konzekvencije, u smislu hoće li mu tiraža biti veća ili manja. Mi smo zadovoljni izjavom hrvatske Vlade koja brani vjerska uvjerenja", izjavio je Omerbašić.

Dodao je kako u potpunosti razumije da Vlada ne može sprječavati slobodu medija, koju i oni također podupiru.

"Međutim, ondje gdje ta sloboda medija zalazi u prava drugih i krši ih, a pogotovo prava vjerskih zajednica, moramo reći da to smatramo neodgovornom slobodom. Mislimo da će u Hrvatskoj svi razumjeti ovo što se događa s muslimanima", izjavio je Omerbašić za HKR.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙