FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSP: Podrška radnicima zagrebačkog pogona TDR-a

ZAGREB, 7. veljače 2006. (Hina) - Hrvatska stranka prava (HSP) podržalaje danas radnike zagrebačkog pogona Tvornice duhana Rovinj (TDR) kojisu tužili upravu TDR-a zbog nezakonitih otkaza i koji odbijajupreseljenje u Kanfanar.
ZAGREB, 7. veljače 2006. (Hina) - Hrvatska stranka prava (HSP) podržala je danas radnike zagrebačkog pogona Tvornice duhana Rovinj (TDR) koji su tužili upravu TDR-a zbog nezakonitih otkaza i koji odbijaju preseljenje u Kanfanar.

HSP je uvijek na strani radnika, a protiv monopola, a TDR ostvaruje monopol, rekao je novinarima predsjednik HSP-ova saborskog Kluba Miroslav Rožić, tvrdeći da TDR uspijeva 'paralizirati' Vladu, jer u proračun od trošarina donosi 2,6 milijardi kuna godišnje.

Monopol u duhanskoj industriji je postignut, zato se TDR i može tako ponašati s tvornicom i radnicima, dodaje predstavnik Novog sindikata Tomislav Kiš koji kao i HSP-ovci proziva Agenciju za zaštitu tržišnog natjecanja što ne reagira.

HSP-ovci kažu da neće predložiti zakon koji treba spriječiti monopol, a što traži Novi sindikat, jer spomenuta Agencija ima ovlasti antitrustno djelovati i bez tog zakona.

Osim toga, dodaje Rožić, zakoni koji ne odgovaraju Vladi ne dolaze na saborski dnevni red, a već donijeti se ne provode.

Rožić također navodi da tvornica u Zagrebu ostvaruje prihod i da ima lokacija u Zagrebu gdje bi se proizvodnja mogla premjestiti.

Ne treba, napominje, zanemariti činjenicu da se tvornica nalazi u središtu Zagreba, na vrlo atraktivnoj lokaciji.

Upozorio je i da TDR planira otkaze radnicima na način da padnu na leđa državi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙