FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šri Lanka: U napadu Tigrova četiri osobe poginule

COLOMBO, 19. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Najmanje su četiri osobepoginule a 23 su ranjene u četvrtak kada su Tamilski Tigrovi postaviliminu na koju je naišao vojni kamion u istočnom dijelu Šri Lanke.
COLOMBO, 19. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Najmanje su četiri osobe poginule a 23 su ranjene u četvrtak kada su Tamilski Tigrovi postavili minu na koju je naišao vojni kamion u istočnom dijelu Šri Lanke.

Norveški mirovni izaslanik Erik Solheim bi trebao idući tjedan razgovarati s predstavnicima vlade Šri Lanke i posebno s predstavnicima Tigrova za oslobođenje Tamilskog Elama kako bi se ponovno pokušalo spriječiti obnavljanje rata u kojem je od 1983. godine poginulo 64.000 ljudi.

U nizu napada koji su pokrenuti od početka prosinca prošle godine poginulo je više od stotinu osoba a četverogodišnje primirje našlo se pred raspadom. Analitičari tvrde da je rat neizbježan ako mirovni pregovori ne dobiju nov zamah.

U ovom posljednjem napadu mina se aktivirala ispod vojnog kamiona koji je prevozio vojnike i policajce prema gradu Batticaloi. Tri policajca i jedan civil su ubijeni dok su 23 osobe ranjene, kazao je glasnogovornik vojske.

Na području Batticaloe i Trincomalee izvedeno je nekoliko napada u kojima je ranjeno najmanje 15 osoba.

Tamilski tigrovi stalno odbacuju odgovornost za napade na vojsku, ali im nitko ne vjeruje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙