FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kaznene prijave protiv Bogoljuba Karića i trojice braće

BEOGRAD,6. veljače 2006.(Hina) - Porezna policija Srbije u ponedjeljakje MUP-u Srbije uputila kaznene prijave protiv srbijanskog tajkunaBogoljuba Karića i njegova tri brata, Sretena, Zorana i Dragoljubazbog, kako je priopćeno, osnovane sumnje da su braća Karić od 1999. do2001. godine izvršila kazneno djelo utaje poreza u ukupnom iznosu od7,7 milijuna tadašnjih njemačkih maraka.
BEOGRAD,6. veljače 2006.(Hina) - Porezna policija Srbije u ponedjeljak je MUP-u Srbije uputila kaznene prijave protiv srbijanskog tajkuna Bogoljuba Karića i njegova tri brata, Sretena, Zorana i Dragoljuba zbog, kako je priopćeno, osnovane sumnje da su braća Karić od 1999. do 2001. godine izvršila kazneno djelo utaje poreza u ukupnom iznosu od 7,7 milijuna tadašnjih njemačkih maraka.

Bogoljub Karić, za kojim je MUP Srbije u subotu raspisao tjeralicu, ni u ponedjeljak se nije pojavio u Poreznoj policiji Srbije koja ga je kao i u subotu pozvala na saslušanje, na osnovi odobrenja javnog tužitelja.

Kako tvrde odvjetnici Bogoljuba Karića, on se ne nalazi u zemlji, već u nekim europskim državama prikuplja dokumentaciju o poslovanju kompanije "Mobtel", čiji su donedavni vlasnici bili članovi obitelji Karić.

Poput Bogoljuba Karića, u inozemstvu se nalazi i njegov brat Sreten, za kojim je raspisana tjeralica nakon što su ruske vlasti prošloga tjedna opovrgle tvrdnje njegovog odvjetnika da se nalazi na liječenju u Moskvi.

Bogoljub Karić je proteklih dana izjavio da je žrtva političkog progona i da su se bez razloga njegove brojne tvrtke u Srbiji našle na udaru raznih istražnih tijela. Karić je predsjednik stranke Pokret-snaga Srbije, koja poslije Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja i Demokratske stranke predsjednika Srbije Borisa Tadića, ima najviše pristaša u Srbiji. Karić je najavio rušenje Vlade premijera Vojislava Koštunice i traži raspisivanje prijevremenih izbora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙