FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pokrenuta istraga protiv 15 osoba zbog krijumčarenja droga u EU

ZAGREB, 6. veljače 2006. (Hina) - Zbog sumnje da su krijumčarili okodvije tone droga u zemlje EU danas je na zagrebačkom Županijskom sudupokrenuta istraga protiv ukupno 15 osoba, a petorici osumnjičenika iznedavno razbijenog lanca određen je jednomjesečni pritvor.
ZAGREB, 6. veljače 2006. (Hina) - Zbog sumnje da su krijumčarili oko dvije tone droga u zemlje EU danas je na zagrebačkom Županijskom sudu pokrenuta istraga protiv ukupno 15 osoba, a petorici osumnjičenika iz nedavno razbijenog lanca određen je jednomjesečni pritvor.

Jedan od osumnjičenih, Alen Stanišić, koji je u prvom saslušanju pred sudom priznao krivnju nije pritvoren, a protiv devet osoba koje nisu dostupne hrvatskom pravosuđu raspisana je tjeralica, potvrdio je Hini šef istražnog centra zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić.

Osim Stanišića ranije su uhićeni i pritvoreni Ivan Varga, Andrej Strunjak, Željko Tenodi, Ivica Mindžek i Slavko Kelemen.

Svi ranije uhićeni, kao i osobe za kojima je raspisana tjeralica optuženi su za zlouporabu opojnih droga, odnosno za udruživanje radi počinjenja tog kaznenog djela.

Za neovlaštenu proizvodnju, preradu, prodaju, kupnju radi preprodaje, prenošenje ili posredovanje u prodaji ili kupnji droga Kazneni zakon predviđa zatvorsku kaznu od jedne do deset godina zatvora. Ako je zločin počinjen pod teškim okolnostima zakon predviđa i mogućnost dugotrajnog zatvora, a ako se više osoba udružilo radi zločina donja granica kazne povisuje se na tri godine.

O uhićenju skupine osumnjičene za krijumčarenja oko dvije tone droga u zemlje EU-a, vrijednih nekoliko milijuna eura, policija je izvijestila u srijedu u Koprivnici.

U zajedničkoj akciji policije, MUP-ove središnjice i USKOK-a zaplijenjeno je 50.000 eura, oko 12.000 kuna, 25 različitih mobilnih telefona, elektronski brojač novčanica te manja količina droga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙