FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koprivnica: uhićeni krijumčari iz međunarodnog lanca krijumčarenja droge

KOPRIVNICA, 1. veljače 2006. (Hina) - Policija je jučer uhitila šesthrvatskih državljana iz Zagrebačke, Varaždinske, Splitsko-dalmatinskei Krapinsko-zagorske županije za koje se opravdano sumnja da susudjelovali u međunarodnom lancu krijumčarenja oko dvije tone droga uzemlje EU-a, vrijednih nekoliko milijuna eura, priopćeno je danas naizvanrednoj konferenciji za novinare u Koprivnici.
KOPRIVNICA, 1. veljače 2006. (Hina) - Policija je jučer uhitila šest hrvatskih državljana iz Zagrebačke, Varaždinske, Splitsko-dalmatinske i Krapinsko-zagorske županije za koje se opravdano sumnja da su sudjelovali u međunarodnom lancu krijumčarenja oko dvije tone droga u zemlje EU-a, vrijednih nekoliko milijuna eura, priopćeno je danas na izvanrednoj konferenciji za novinare u Koprivnici.

Večeras će biti sprovedeni istražnom sucu Županijskoga suda u Zagrebu.

O toj uspješnoj akciji djelatnika koprivničko-križevačke Policijske uprave i više drugih županija, u koordinaciji s Odjelom kriminaliteta droga MUP-a i USKOK-om, javnost su izvijestili ravnatelj USKOK-a Dinko Cvitan, načelnik Odjela kriminaliteta droga MUP-a Darko Dundović, načelnik PU-a Dragutin Vurnek i načelnik Kriminalističke policije u PU Marijan Kirin.

Hrvatska policija je ponovno dokazala da zna svoj posao jer je, prateći, nadzirući i prisluškujući punih godinu dana sumnjive osobe, pridonijela otkrivanju i razbijanju međunarodnog lanca krijumčara droge, kazali su Cvitan i Dundović.

Od 17. veljače do 20. studenoga prošle godine u luci Doveru u Velikoj Britaniji carinici su otkrili velike količine marihuane, heroina i kokaina u pet kamiona s hrvatskim, austrijskim i švicarskim oznakama, dok je jedan kamion hrvatskih oznaka s drogom otkriven u blizini Hamburga u Njemačkoj. Šest hrvatskih državljana, od kojih su dvojica vozača kamiona, uhićeno je u Hrvatskoj, a nedostupan je još jedan hrvatski i jedan državljanin Srbije i Crne Gore. Dvojica hrvatskih vozača u pritvoru su u Njemačkoj i Velikoj Britaniji. Kazneno će biti prijavljeno ukupno 14 osoba umiješanih u krijumčarenje droge.

Pretragom stanova, obiteljskih kuća, poslovnih prostora i vozila uhićenih hrvatskih državljana policija je pronašla i oduzela više od 50.000 eura, oko 12.000 kuna, 25 različitih mobilnih telefona, elektronski brojač novčanica, te manju količinu droga. Hrvatska policija nastavlja kriminalističku obradbu u suradnji s Interpolom i policijom Velike Britanije, Njemačke, Austrije i drugih europskih zemalja u operaciji pod kodnim nazivom "Kalnik", rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u koprivničko-križevačkoj Policijskoj upravi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙